externe

Oficial, mitraliera SF cu care a fost ucis „tatal bombei iraniene”. Controlata prin satelit, sistem dotat cu inteligenta artificiala

O mitraliera controlata prin satelit cu asistenta unei „inteligente artificiale” a fost folosita pentru uciderea omului de stiinta iranian in domeniul nuclear Mohsen Fakhrizadeh la sfarsitul lunii noiembrie, a informat duminica presa, la Teheran, adjunctul comandantului sef al Gardienilor Revolutiei, transmite AFP, citata de Agerpres.

Fakhrizadeh, ucis pe 27 noiembrie, calatorea pe o autostrada cu o echipa de securitate formata din 11 membri ai Gardienilor Revolutiei in momentul in care mitraliera a focalizat pe chipul omului de stiinta iranian si a tras 13 gloante, a declarat contraamiralul Ali Fadavi, citat de agentia de stiri Mehr.

Arma automata, instalata pe o camioneta pick-up,”s-a focalizat pur si simplu asupra chipului martirului Fakhrizadeh astfel incat sotia sa, care se afla la doar 25 de cm distanta, nu a fost atinsa de niciun glont”, a adaugat el.

Acest dispozitiv a fost „controlat prin internet” via un satelit si a folosit o „camera sofisticata si o inteligenta artificiala” pentru a-si gasi tinta, a continuat Fadavi, care a adaugat ca seful echipei de securitate al omului de stiinta a fost atins de patru gloante in momentul in care s-a aruncat asupra lui pentru a-l proteja.

„Niciun terorist nu a fost la fata locului”, a precizat adjunctul comandantului sef al Gardienilor Revolutiei.

Agentia Mehr si alte mass-media locale nu au precizat daca Fadavi a mentionat in informarea sa despre moartea altor persoane in acest atac.

Autoritatile iraniene au acuzat Israelul si pe Mujahedinii Poporului, grupare de opozitie interzisa in Iran, de comiterea acestui asasinat.

Pana in prezent au circulat mai multe versiuni ale mortii omului de stiinta iranian.

Ministrul apararii Amir Hatami a indicat initial ca acesta a fost victima unui atac cu bomba si arma de foc in timp ce agentia de stiri Fars, fara a cita surse, a sustinut ca a fost folosita o „mitraliera automata telecomandata” montata pe o camioneta pick-up.

Dupa moartea lui Mohsen Fakhrizadeh, Hatami l-a prezentat pe acesta ca fiind viceministru al sau, sef al Organizatiei de cercetare si inovare in domeniul apararii si persoana care gestiona apararea anti-atomica.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

13 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

13 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

13 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

4 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

13 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

13 ore ago