Oficial. Sefa Comisiei Europene a anuntat cu un ton acru ca Rovana Plumb este propusa pentru postul de comisar la Transporturi

politica

Europarlamentarul Rovana Plumb a fost propusa oficial,  marti, de presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru postul de comisar european pentru Transporturi.

„Rovana Plumb este parlamentar european si a fost ministru al Mediului. Se va ocupa de portofoliul Transporturilor”, a spus Ursula von der Leyen pe un ton acru. „Fiecare comisar va trebui sa convinga Parlamentul European”, a subliniat ea apoi.

„Vreau sa fie o Comisie bine echilibrata, agila si moderna. Aceasta echipa va trebui acum sa castige increderea Parlamentului. Comisia mea va fi o comisie geopolitica dedicata politicilor durabile si doresc ca Uniunea Europeana sa fie gardianul multilateralismului, pentru ca stim ca suntem mai puternici realizand impreuna ceea ce nu putem face singuri”, a adaugat Ursula von der Leyen.

Conferinta de presa a sefei Comisiei Europene:

Noul colegiu va avea opt vicepresedinti, inclusiv Inaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate, Josep Borrell.

In urmatoarea etapa, Parlamentul European va trebui sa aprobe intregul colegiu al comisarilor, inclusiv Inaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe si politica de securitate.

Acest lucru va fi precedat de audierile comisarilor desemnati in fata comisiilor parlamentare relevante, in conformitate cu regulamentul de procedura al Parlamentului.

Pe baza aprobarii date de catre Parlamentul European, Consiliul European numeste in mod oficial Comisia Europeana.

Mai mult despre:

Comentarii: