Oficial, Serban Nicolae si alti 255 de fosti senatori au ramas fara pensiile speciale. Anca Dragu: „1.569.514 lei salvati de la bugetul de stat numai pe o luna”

politica

Presedintele Senatului, Anca Dragu, a anuntat ca Secretariatul general al institutiei a finalizat documentele necesare prin care modificarea legislativa pentru eliminarea pensiilor speciale pentru fostii senatori se poate aplica.

„Secretariatul General al Senatului a semnat, luni, 256 de ordine prin care sunt eliminate pensiile speciale pentru fostii senatori. In total 1.569.514 lei salvati de la bugetul de stat numai pe o luna”, a scris Dragu pe Facebook.

Plenul Parlamentului a adoptat, pe 17 februarie, abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor si deputatilor. S-au inregistrat 357 de voturi pentru. Un numar de 30 de parlamentari nu au votat.

Potrivit textului adoptat, „articolele 49 si 50 din Legea statutului deputatilor si senatorilor se abroga”.

„De la intrarea in vigoare a prezentei legi, inceteaza plata indemnizatiilor pentru limita de varsta acordate in baza prevederilor art. 49 din Legea statutului deputatilor si senatorilor”, potrivit textului adoptat, propus de USR PLUS.

De asemenea, legea se renumeroteaza si va fi republicata in Monitorul Oficial, prevede un alt amendament al PNL.

Comentarii: