Olguta mai tranteste una: „M-am uitat printr-un panou de plexiglas, se vede distorsionat. Copiii isi strica ochii”

politica

Vicepresedintele PSD Lia Olguta Vasilescu a atacat dur masurile luate de Guvern in privinta inceperii scolii. Ea a numti drept „aberatie” panourile de plexiglas din clase, sustinand ca „m-am uitat printr-un panou de genul acesta si se strica ochii”.

„Printre conditiile care s-au pus administratiilor locale au fost acele panouri de plexiglas. Eu am avut posibilitatea sa vizitez o scoala in Bucuresti unde s-au pus aceste panouri. Nu ajuta la absolut nimic, dar la absolut nimic. Sunt niste cheltuieli aberante care se cre pe loc administratiilor locale sa se faca, desi stim cat dureaza procedurile de licitatie.

(…) Am avut posibilitatea sa ma uit printr-un panou de genul acesta, isi strica ochii copiii. Vederea nu mai are aceeasi claritate, se vede distorsionat, ei vor trebui sa urmareasca invatoarea sau profesorii. Daca stai mai mult de 2-3 minute si te uiti prin acel panou iti dai seama ca-ti oboseste privirea”, a declarat Vasilescu la Oltenia TV.

Monica Anisie a facut miercuri seara noi precizari legate de noul an scolar: „Incepand cu 14 septembrie vom reveni in spatiul scolii pentru a invata. (…) In ordinul comun emis impreuna cu ministrul sanatatii am dispus ca putem functiona dupa trei scenarii: verde, galben si rosu. (…) DSP-urile au transmis catre inspectoratele scolare ca sunt 43 de localitati in scenariul rosu. Sunt 119 unitati care vor continua online. (…) Colegii din Ministerul Educatiei au luat legatura cu directorii acestor scoli, ca acestia sa continue in varianta online. (…) Sustin afirmatia domnului presedinte. Nu vom organiza festivitati la inceputul scolii. (…) La fiecare inceput de an scolar veneam cu bucurie in spatiul scolii. (…) Acum nu este doar ingrijorare, este si emotia copilului care nu a mai socializat cu colegii sai.”

„Daca sunt copii care vin pentru prima data in spatiul de invatamant si se doreste ca in curtea scolii sa fie un spatiu in care sa fie primiti elevii, acest lucru trebuie sa se realizeze prin masuri sporite de siguranta astfel incat sa nu expuna in niciun fel pe elevi. Am vorbit cu directori si deja au luat decizia sa nu organizeze astfel de festivitati de invatamant.

Pana cand incepe scoala dirigintii, invatatorii trebuie sa spuna parintilor ce au de facut, sa comunice cu parintii, trebuie sa le spunem clar pentru ca in felul acesta in ziua de luni sa incepem cu bine.

Maine dimineata avem deja un castigator si maine dimineata vom semna contractul, 82000 de tablete pentru trei loturi. Continua licitatie si pentru celelalte tablete”, a mai spus Anisie.

„Fiecare unitate de invatamant va stabili orarul asa cum s-a intamplat si pana acum. Acum insa trebuie sa luam si masurile acestea de prevenire si combatere a imbolnavirilor, prin urmare trebuie sa fim atenti la modalitatea de acces, deci trebuie sa stim exact la ce ora programam copiii sa vina la scoala in asa fel incat sa nu se intalneasca foarte multi copii unii cu ceilalti. Sa fim atenti cum anume vom realiza pauzele, iar noi profesorii trebuie sa fim alaturi de copii si sa-i supraveghem in toata aceasta perioada atat in timpul orelor cat si in timpul pauzelor”, a precizat Anisie.

Mai mult despre:

Comentarii: