Olguta nu poate accepta ca Laura Codruta Kovesi a castigat la CEDO. Un nou mesaj plin de ranchiuna

politica

Deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu nu poate sa accepte ca judecatorii CEDO i-au dat dreptate Laurei Codruta Kovesi. Vasilescu continua sa o atace pe fosta sefa a DNA, de adata aceasta folosind ca pretext o declaratie a procurorului european privind resursele pe care le are la dispozitie.

„Mvaiiii! Zeita nu a primit suficiente resurse de la UE pentru procurorii ei? Va mai aduceti aminte cum se plangea si in Romania, acum cativa ani, ca guvernul Ponta nu i-a dat cat a cerut? Repede i-a facut dosar si lui si la vreo patruj’de PeeeeeSeeeeDiiiisti! Lasa, Lulu, ca 32 ii pui pe ciuma rosie din Romania si sfertul de procuror ramas il trimiti in Germania si Olanda! Sa-i inveti minte!”, a scris Vasilescu pe Facebook.

Anterior, Olguta Vasilescu a mai scris ca decizia CEDO a fost influentata de George Soros, apoi a dat un alt mesaj in care sustinea ca LCK „nu a castigat nimic”.

Intr-un interviu pentru Euractiv, Kovesi a spus ca eficienta Parchetului European va depinde de resursele pe care le are la dispozitie.

”Daca nu avem suficiente resurse, nu putem incepe activitatea EPPO, nu putem lucra eficient. In calitate de procuror, am 25 de ani de experienta, asa ca stiu foarte bine ce poate insemna un buget pentru o institutie (…) Problema principala, cand vorbim despre buget si resurse, este numarul de procurori europeni delegati. Acestia vor fi procurorii care vor lucra in statele membre si vor investiga in mod eficient cazurile.

In acest moment, in baza estimarii initiale a Comisiei Europene, ni s-au dat 32 de procurori si un sfert. Da, un sfert, nu este o greseala, am fost si eu surprinsa, pentru ca nu am auzit despre un sfert sau jumatate de procuror in viata mea, dar aceasta a fost estimarea.

Pe baza statisticilor primite de la statele membre, la inceputul EPPO, in primele zile, vom primi aproximativ 3 000 de cazuri. Este evident ca este imposibil sa gestionezi acest volum de munca doar cu 32 de procurori.

Daca Comisia stabileste numarul si vom ramane doar cu 32 de procurori europeni delegati, ne va fi foarte dificil sa incepem activitatea si sa lucram eficient. Problema importanta pentru viitorul EPPO va fi modul in care va fi stabilit bugetul pentru 2021. Aceasta este o decizie a Comisiei in ansamblu, de a pune pe masa o propunere buna pentru 2021, astfel incat autoritatea bugetara sa poata decide daca vom avea mai multi bani sau mai putini.

Este foarte dificil sa impartiti 32 de procurori intre 22 de state participante. (…) In acest moment suntem constransi sa stabilim numarul de procurori europeni delegati, deoarece in schema noastra bugetara se prevede ca nu putem avea decat 32 de procurori si un sfert”, a spus Kovesi.

Mai mult despre: ,

Comentarii: