Olguta sare disperata sa-si apere seful, pe Ciolacu: „Autonomia secuilor a fost adoptata din cauza inconstientei PNL”

politica

Deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu sustine ca adoptarea Legii Autonomiei Tinutului Secuiesc a fost posibila din cauza PNL, desi Camera Deputatilor este condusa de seful ei de partid, Marcel Ciolacu.

„Asa e cand se plimba un inconstient de la PNL, bolnav de Covid, prin Camera Deputatilor si iti baga tot parlamentul in izolare la domiciliu. Trec tot felul de cretinisme tacit, adica fara vot, fiindca nu se mai poate lucra in program normal de lucru. Astazi, senatorii PSD, care detin majoritatea la Senat, vor vota impotriva acestui proiect de lege total neconstitutional si vor respinge pentru totdeauna aceasta noua tentativa de subminare a statului national, unitar si indivizibil”, a scris Olguta Vasilescu pe Facebook.

Insa numerosi alti pesedisti au alta parere. Proiectul de lege privind autonomia Tinutului Secuiesc este neconstitutional si aceasta scapare de procedura este „extrem de grava”, nu poate fi justificata de pandemie, a declarat, miercuri, presedintele PSD Harghita, Romeo Tepes-Focsa.

„Proiectul de lege pentru Autonomia Tinutului Secuiesc, adoptat tacit in Camera Deputatilor, este total neconstitutional. A primit avize negative de la ‘Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale’ si de la ‘Comisia pentru administratie publica si amenajarea teritoriului’, de aceea consider ca cele doua comisii, prin presedintii lor, trebuiau sa urmareasca si sa amendeze public acest atentat la adresa suveranitatii statului roman. Aceasta scapare de procedura, extrem de grava, nu poate fi justificata de epidemie sau izolare. De aceea, Senatul este dator sa repare aceasta grava greseala. Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil”, a precizat, intr-un comunicat de presa, Romeo Tepes-Focsa.

Si Viorica Dancila si Eugen Teodorovici il acuza direct pe Ciolacu ca este responsabil de adoptarea legii.

„Nu exista nicio scuza pentru ce s-a intamplat la Camera Deputatilor! Depunerea acestei initiative legislative, pentru autonomia asa-zisului Tinut Secuiesc, de catre cativa parlamentari care NU ar mai trebui sa fie in Parlamentul Romaniei nici macar o singura clipa si trecerea TACITA a acesteia in Camera Deputatilor nu reprezinta altceva decat o incercare marsava din partea unora de a FURA cu buna stiinta ceea ce apartine poporului roman si din partea altora de a VINDE aceasta tara. (…) Daca isi respectau catusi de putin tara (ca de iubit nu poate fi vorba!) sau daca se gandeau sa intoarca macar putin din cat aceasta le-a tot dat, liderii politici din Camera Deputatilor (si culmea, lideri de partide politice‼️) trebuiau sa treaca aceasta initiativa legislativa prin Parlament in cel mult aceeasi perioada prin care Legea lui Dragnea cu cele 102 taxe a trecut si sa o RESPINGA‼️”, a scris Teodorovici pe Facebook.

Citeste si: Dancila iese la atac la miezul-noptii. Il acuza pe Ciolacu de „inconstienta politica” din cauza adoptarii Legii Autonomiei Tinutului Secuiesc

Mai mult despre: ,

Comentarii: