Olguta si Budai au facut prapad la Ministerul Muncii. Violeta Alexandru anunta probleme majore la Casa de Pensii si AJOFM: „Suspiciuni de coruptie”

politica

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunta ca se confrunta cu probleme majore in cadrul ministerului. Dupa doar trei zile de la instalare, ea a descoperit situatii scandaloase.

„Sunt ingrijorata ca infrastructura, softurile miniserului care gestioneaza sistemele de calcul pentru pensii, pentru salarii, tot ce inseamna infrastructura pe baza careia iei decizii cu privire la politicile salariale si de pensii are nenumarate probleme.

La AJOFM de exemplu exista doua aplicatii pentru care s-au platit milioane de euro in ultimii ani. Prima este in cercetare la organele de specialitate ale statului, cu numeroase suspiciuni. A doua aplicatie este cu mult mai slaba decat prima si nu ofera toate facilitatile pentru a avea o privire corecta sistemului de cursui si pregatire profesionala pentru cei aflati in situatie vulnerabila dpdv al locului de munca.

La Casa de Pensii informatiile sunt si aici precare. Calculul si modul de lucru s-au oprit undeva la anii 1960, sunt intr-un mod de lucru profund incompatibil cu vremurile moderne”, a spus Violeta Alexandru.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: