Olguta si Dancila sunt la nunta unui baron PSD. Luni, Dancila ii va face cadou cateva sute de milioane in bani publici

politica

Premierul Viorica Dancila se afla, sambata seara, la nunta baronului PSD de Maramures, Gabriel Zetea. Alaturi de ea este si Olguta Vasilescu. Anterior, liderii PSD au participat la ceremonia de lansare a candidaturii la Presedintie a Vioricai Dancila.

„Casa de piatra, Gabi Zetea! Cu Doina Pana si Viorica Dancila”, a anuntat Olguta Vasilescu pe Facebook.

Gabi Zetea este Gabriel Zetea, presedintele Consiliului Judetean Maramures. Zetea va fi, luni, unul dintre principalii beneficiari ai rectificarii bugetare anuntate de Dancila.

Premierul demis Viorica Dancila a anuntat, vineri seara, ca luni va face o sedinta de guvern in care va aproba rectificarea bugetara si plata facturilor de la PNDL 1 ai PNDL 2. Programele PNDL au fost inventate de Liviu Dragnea pentru ca primarii PSD sa poata sifona mai usor banii publici.

„Luni, vom face sedinta si vom da si aceasta hotarare de guvern”, a declarat Dancila.

Presedintele Iohannis a avertizat-o pe Dancila anterior „sa nu cheltuie banii romanilor in aceasta faza de interimat”.

„Avertizez PSD sa nu cheltuie banii romanilor in aceasta faza de interimat”, a spus Iohannis taios, vineri dupa-amiaza.

Joi seara, Dancila anuntase ca astazi va da mai multe hotarari de guvern privind recitificarea bugetara de 1,4 miliarde de lei si achitarea facturilor la programele PNDL, Dancila nu a mai suflat o vorba despre acestea in sedinta de guvern.

„Vom da hotarare de guvern privind banii pentrui primari. Nu putem sa blocam administratia local,. Vrem sa achitam si toate facturile din PNDL 1, PNDL 2.

M-as bucura ca maine sa dau HG pentru rectificarea bugetara. Voi da HG pentru achitarea facturilor de la PNDL 1 si PNDL 2. Mi-e frica ca urmatorul guvern va intrerupe acest program”, a declarat Dancila, joi, la Romania TV.

Prin rectificarea bugetara vor fi alocati 1,4 miliarde de lei catre zonele controlate in principal de baronii Ionel Arsene si Gabriel Zetea.

Din lista proiectelor, majoritatea de modernizat ulite si drumuri locale, se remarca sumele uriase alocate catre trei consilii judetene controlate de baroni PSD. Si Primaria Bucuresti, condusa de Gabriela Firea (PSD), primeste 104 milioane de lei, la fel ca o puzderie de sate din Teleorman si Olt – judete ”rosii”, a anuntat G4Media.

Consiliul Judetean Neamt, condus de Ionel Arsene, primeste 521,9 milioane de lei pentru ”Proiect integrat modernizare, consolidare si reabilitare drumuri si poduri judetene, obiective ce asigura conectarea la reteaua TEN-T judetul Neamt”.

Consiliul Judetean Maramures, condus de baronul PSD Gabriel Zetea, primeste 102 milioane de lei pentru ”Covoare asfaltice pe reteaua de drumuri judetene”

Consiliul Judetean Dolj, condus de baronul PSD Ion Prioteasa, primeste 62,4 milioane de lei pentru ”lucrari de intretinere pe DJ641, limita judet Olt-Albesti (DN65F)”

Bucuresti, condus de Gabriela Firea, primeste 104 milioane de lei pentru proiectul ”Penetratie si racord Splaiul Independentei-Ciurel-Autostrada Bucuresti- Pitesti”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: