Olguta Vasilescu, nou mesaj batjocoritor la adresa romanilor anti-PSD: „Recunoasteti ca ati mers ca fraierii si ati votat dupa lozinci?”

politica

Lia Olguta Vasilescu are un nou mesaj batjocoritor la adresa romanilor care nu au votat cu PSD afirmand ca „aveti ce ati votat”. „Nu ar fi mai simplu sa recunoasteti ca ati mers ca fraierii si ati votat dupa lozinci?”, afirma Vasilescu.

„Premierul Orban tocmai a declarat ca nu va mari alocatiile copiilor si nici salariile din Invatamant, de la 1 septembrie 2020, asa cum era prevazut intr-un act normativ emis de guvernul PSD! Brusc, pe paginile hastagistilor, apar comentarii de genul „toti sunt la fel”, „de 30 de ani avem aceeasi clasa politica” etc.

Nu ar fi mai simplu sa recunoasteti ca ati mers ca fraierii si ati votat dupa lozinci? Nu toti sunt la fel! PSD a avut bani sa faca tot ce a promis si nu s-a imprumutat asa cum o face acum PNL, intr-un ritm de a dat peste cap orice tinta de deficit. Datoria publica nu a crescut pe vremea PSD, ci A SCAZUT! O spune Eurostat, nu noi!

Am avut bani sa deschidem 16000 de santiere in toata tara, am inceput niste proiecte de autostrazi si am continuat altele, am construit sistem de irigatii pentru peste un milion si jumatate de ha de teren agricol, am dezvoltat programe de sustinere a antreprenoriatului si fermierilor, am crescut anual veniturile romanilor.

PNL ce a facut pentru voi? Ca programele sustinute de stat le-au stopat, autostrazile stagneaza, bani in plus in buzunare nu aveti, ba dimpotriva, va scade puterea de cumparare prin cresterea accelerata a preturilor… Continua sa va livreze lozinci si unii le inghititi pe nemestecate! Zilnic va mai da dreapta cate o smetie si voi ziceti ca asa e normal, ca din cauza PSD incepeti sa o duceti mai prost! Pai, nu mai guverneaza PSD, dragilor! Cand va treziti? Noi, PSD, suntem bine! Multumim de intrebare si urarile din trecut! Dar voi cum o mai duceti? #aveticeativotat”, a scris Olguta Vasilescu pe Facebook.

Modifica dimensiunea fontului:

Play
Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2020 si decretul de promulgare a Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020, informeaza Administratia Prezidentiala.

Pe 23 decembrie, Guvernul Orban si-a asumat raspunderea in plenul reunit al Parlamentului pe proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2020.

„Obiectivul nostru a fost acela de a reusi pana la data de 31 decembrie sa adoptam proiectul de buget si bugetul asigurarilor sociale de stat. (…) Folosim in premiera o modalitate de adoptare a bugetului de stat care nu a mai fost folosita – procedura angajarii raspunderii Guvernului. E o procedura legiferata in Constitutie si, spre deosebire de OUG, are aspecte care o fac mai democratica. Am surprins cu angajarea raspunderii. (…) Am aprobat foarte multe amendamente formulate de parlamentari. Daca exista formatiuni care considera ca legea nu trebuie sa intre in vigoare, au la dispozitie instrumentul motiunii de cenzura”, afirma atunci premierul Ludovic Orban.

El mentiona ca bugetul este construit pe date reale si o crestere economica de 4,1%, o rata a inflatiei de 3,1%, un curs mediu de schimb de 4,75 lei pentru un euro.

Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului au atacat la CCR adoptarea bugetului de stat prin angajarea raspunderii Guvernului.

Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit data de 10 ianuarie ca termen de transmitere a punctelor de vedere de la Guvern si Parlament privind existenta unui conflict juridic pe tema Legii bugetului de stat pe anul 2020, pentru care Executivul si-a angajat raspunderea.

Potrivit unui comunicat al CCR, Curtea Constitutionala a fost sesizata cu cererile de solutionare a conflictelor juridice de natura constitutionala dintre Guvern si Parlament cu privire la Legea bugetului de stat pe anul 2020, formulate de catre presedintele Senatului si presedintele Camerei Deputatilor.

„Conform procedurii prevazute de art. 35 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, Curtea Constitutionala a stabilit termenul de 10 ianuarie 2020 pentru ca partile aflate in conflict sa isi exprime, in scris, punctul de vedere asupra continutului conflictelor si a eventualelor cai de solutionare a acestora”, arata CCR.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: