Categories: politica

Olguta Vasilescu si Sevil Shhaideh au reusit sa-l scoata din sarite pe Serban Nicolae: „Sa lase deoparte toate speculatiile care sunt foarte zornaitoare in spatiul public”

Senatorul PSD Serban Nicolae se arata stupefiat de anuntul mai multor ministri PSD, printre care Olguta Vasilescu si Sevil Shhaideh, de a-si retrage demisiile. „Povestea asta cu demisiile retrase mi se pare cel putin neserioasa”, acuza Nicolae.

„Mi se pare o eroare si cred ca e o gresita intelegere a textului constitutional. Guvernul a fost demis. Dupa ce este demis, ai text in Constitutie care spune exact ce face Guvernul. Povestea asta cu demisiile retrase mi se pare cel putin neserioasa si as fi facut apel la colegii mei sa lase deoparte toate speculatiile care sunt foarte zornaitoare in spatiul public, sa isi vada fiecare de treaba. Exista o chestiune care se numeste gestiunea treburilor publice care este valabila si pentru un guvern demis sau demisionar si pentru un guvern care se afla in situatia asta dupa data alegerilor. Ministrii au suficient cadru legal si constitutional ca sa isi desfasoare activitatea fara sa mai puna in discutii chestiuni din acestea cu demisii retrase. Pentru a nu fi loc de speculatii ar fi trebuit ca toti sa se intoarca la ministere si sa isi gestioneze treburile”, a declarat Serban Nicolae pentru DC News.

Majoritatea ministrilor, intre care se disting Sevil Shhaideh, Carmen Dan, Lia Olguta Vasilescu, au trimis la Guvern cereri de retragere a demisiilor depuse saptamana trecuta. In cererea sa, Sevil Shhaideh, vicepremier si ministru al Dezvoltarii, arata ca isi retrage demisia spunand ca aceasta a fost doar „o forma de protest”.

„Demisia subsemnatei a fost o demisie deliberata, fiind o forma de protest si in acest sens consider ca vacantarea functiei de membru al Guvernului intervine doar de la acest moment, prin publicarea Motiunii de Cenzura in Monitorul Oficial in conditiile art. 113 coroborat cu prevederile alin. (2) ale art. 110 din Constitutie”, se arata in cererea depusa de Sevil Shhaideh.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

INSCOP il contrazice pe Pieleanu, Firea este pe locul 3. Surpriza mare, Opozitia conduce in Bucuresti si in privinta votului politic

Actualul primar al Capitalei Nicusor Dan se afla pe primul loc in intentiile de vot…

O oră ago

China ameninta cu represalii dupa ce Joe Biden a semnat legislatia privind apararea Taiwanului si interzicerea TikTok

China a lasat sa se inteleaga ca ar putea lua masuri represive dupa ce presedintele…

8 minute ago

Fortele ostile Republicii Moldova si-ar dori sa dea jos drapelul tarii


Moldova comemoreaza 78 de ani de la foametea organizata din 1946-1947, 14 ani de cand…

58 de minute ago