Olguta Vasilescu spune ca este „logic” ca bugetarii sa castige mai mult decat cei din mediul privat. Argumentul este naucitor

news

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat miercuri la Antena 3 ca 98% din angajatii din sistemul public au studii superioare, astfel ca „este logic” ca ei ar trebui sa castige mai mult decat cei din mediul privat.

„In general, la stat sunt persoane cu studii superioare in proportie de 98%. Este logic ca macar din acest punct de vedere ar trebui sa fie sistemul de salarizare mai mare. Dar ideea nu este sa-i abandonam pe cei din mediul privat, care sa ramana cu niste salarii foarte mici. Dimpotriva, fortam cumva mediul privat ca si ei sa creasca la randul lor veniturile angajatilor si pentru asta facem tot felul de formule de ajutor al oamenilor de afaceri (…)

Cand vom schimba sistemul fiscal de anul viitor o sa vedeti ca netul la angajatul din privat creste cu 17%, chiar daca angajatorul nu mai pune niciun leu fata de cat are acum in plata. Deci, sa nu creada cineva ca am abandonat mediul privat, ne-am concentrat doar pe sistemul bugetar si i-am lasat pe cei care lucreaza la privat sa moara de foame sau sa fie sclavii cuiva”, a declarat, potrivit Agerpres, Lia Olguta Vasilescu, raspunzand la intrebarea daca nu crede ca Legea salarizarii va mari diferenta dintre salariile la stat si la privat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: