Olimpiada Culturala: Parizienii se incalzesc pentru Jocurile Olimpice cu antrenamente in interiorul Muzeului Luvru

life

Parizienii s-au incalzit miercuri pentru viitoarele Jocuri Olimpice cu o serie de antrenamente in renumitul Muzeu Luvru, parte a unui program menits a imbine sportul si cultura, in timp ce capitala Frantei se pregateste sa gazduiasca Jocurile de vara, potrivit Reuters.

Participantii au luat parte la patru sesiuni a cate 10 minute de diferite discipline numite „Alearga in Luvru”, in patru sali emblematice ale celui mai vizitat muzeu din lume.

Proiectul face parte din programul Olimpiadei Culturale dezvoltat de organizatorii Paris 2024.

In Curtea Marly, in care se afla sculpturi care in secolul al XVII-lea impodobeau castelul regelui Ludovic al XIV-lea din Marly, a avut loc o lectie de yoga.

Apoi o sesiune de dancehall, un dans jamaican, printre statui din timpul domniei regelui asirian Sargon al II-lea, in Curtea Khorsabad din Luvru.

A urmat discoteca in Curtea Cariatidelor, in care se afla fosta sala de bal a regelui Henric al IV-lea din secolul al XVI-lea.

Antrenamentele in mijlocul lucrarilor de arta s-au incheiat cu un exercitiu cardio langa zidurile castelului medieval al Luvrului.

In total, vor fi 16 astfel de sesiuni de pana la 30 de participanti, organizate de coregraful francez Mehdi Kerkouche, care vor avea loc pana pe 31 mai, dimineata, intre orele 8 si 9, inainte de deschiderea muzeului pentru publicul larg.

Muzeul Luvru este cel mai mare din lume, atragand zilnic aproximativ 30.000 de vizitatori si aproape 10 milioane pe an.
Flacara olimpica va trece prin salile Muzeului Luvru pe 14 iulie, cand se sarbatoreste caderea Bastiliei (Ziua nationala a Frantei), iar muzeul va gazdui in spatiile sale exterioare doua evenimente olimpice, proba de ciclism in 3 si 4 august si maratonul in 10-11 august.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: