Omerta PSD a sabotat activitatea DNA. Seful interimar DNA incepe sa vorbeasca, de ce a incetinit lupta anticoruptie

news

Procurorul sef intermar al DNA, Calin Nistor, a explicat marti de ce activitatea procurorilor anticoruptie s-a incetinit atat de mult in ultimii doi ani. El a spus ca institutiile de stat au redus dramatic sesizarile privind acte de coruptie.

”Este esential ca eu, vorbesc ca procuror anticoruptie, sa pot sa deschid un dosar am nevoie de o sesizare. Va pot spune ca m-am uitat pe statistica si in primele 9 luni ale anului 2019 si numarul sesizarilor primite de la organele de control, Curte de Conturi, Corp de Control, ANAF este la doar 25. Avem 25 de sesizari primite in 9 luni de zile, fata de mult, mult mai multe in anii trecuti.

Ori, eu, procuror, ca sa constitui un dosar, trebuie sa fiu sesizat. Mai conteaza si calitatea, ca 60-70% dintre aceste sesizari nu sunt viabile. Nu a confirmat niciun sef de institutie ca are o directiva sa nu mai trimita sesizari la DNA. De altfel, orice institutie, cu atat mai mult acele de control, sunt obligate sa trimita sesizari, daca au gasit nereguli”, a declarat Nistor intr-un interviu pentru Adevarul.

Nistor a prezentat si cateva detalii despre noul dosar in care este implicat Dragnea, cel privind afacerea Tel Drum.

”Dosarul Tel Drum este in faza de urmarire penala, am avut discutii cu seful de sectie si procurorul de caz si sper ca, intr-un termen rezonabil, sa se dea o solutie. Eu am avansat mai multe termene, au fost depasite, sper ca la finalul acestui an sa fie gata. De ce au fost depasite? Procurorul de caz are tempoul lui, are si alte cauze”, a declarat Nistor.

Mai mult despre:

Comentarii: