Omul lui Badalau vrea sa dea afara trei ministri PNL din Guvern: „Ce faceti cu Bode plagiatorul, cu Predoiu ‘surse neoficiale’ si cu Popescu, combinatorul din Energie?”

politica

Presedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina, a lansat un atac dur la adresa unor ministri PNL, sugerand ca acestia ar trebui sa fie dati afara din guvern. Mina este finul de cununie al lui Niculae Badalau, fiind promovat pana la varful PSD tot de Badalau. Badalau s-a aflat recent in arest preventiv pentru dare de mita.

„Catorva capete infierbantate de la PNL au inceput sa le sara batistele pe nas de furie, pe motiv de rotativa. Mai usor cu nervii, colegi de la PNL, ca aveti jumatate dintre ministrii vostri cu probleme!

Pana sa dati ultimatumuri cu rotativa, nu vreti sa ne spuneti ce faceti cu Bode plagiatorul, cu Predoiu ‘surse neoficiale’ si cu Popescu, combinatorul din Energie?! Liniste totala.

Ce mai cauta toti acesti oameni pe functii?

Oricate eschive si piruete ati face, e clar ca mamaliga se umfla si va va exploda in fata. Tic-tac!

P.S.: Pana la rotativa, avem de guvernat. Lasati trancaneala si faceti ce trebuie pentru oameni!”, a scris Mina pe Facebook.

Mina are o relatie extrem de apropiata cu Badalau, fostul vicepresedinte al Curtii de Conturi fiind nasul de cununie al deputatului PSD.

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a respins miercuri propunerea lui Paul Stanescu ca PSD sa pastreze anumite ministere si dupa rotativa din mai. PSD ar vrea sa ramana cu Transporturile si Finantele, in special.

„Rotativa se va face pe formula care a fost prevazuta in protocolul semnat si ca nu vor exista negocieri intre PSD si PNL pentru portofolii”, a declarat Rares Bogdan la Realitatea Plus.

„Am semnat un protocol, am intrat la guvernare impreuna. PNL va respecta intocmai protocolul. Protocolul se respecta pana la ultima virgula. PNL va ceda Fondurile europene si Justitia si va primi pozitia de vicepremier, ministerul Transporturilor, Ministerul de Finante si secretarul general al guvernului. Noi nu vom negocia nici macar un punct. PNL nu va pune nici macar piciorul lateral de la aceasta chestiune”, a subliniat Rares Bogdan.

El a mentionat ca in cazul in care PSD doreste sa-l mentina pe Sorin Grindeanu la Transporturi si pe Adrian Caciu la Finante atunci „noi consideram ca nu se va face rotativa si dl Ciuca va ramane premier. Pozitia mea, a lui Dan Motreanu, a Alinei Ghorgiu, a lui Gheorghe Falca, a lui Vasile Blaga e asta”.

Citeste si: PSD nu vrea sa cedeze Transporturile si Finantele la rotativa. Stanescu: „Nu schimbi jucatorii care performeaza. Singurul punct din protocol care nu poate fi negociat este alternanta functiei de premier”

Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, a anuntat ca protocolul incjeiat cu PNL privind rotativa din luna mai este „negociabil”, mai putin functia de prim-ministru. Stanescu vrea ca PSD sa pastreze anumite ministere care ar urma sa revina PNL la rotativa.

„Discutiile despre mentinerea sau rediscutarea conducerii ministerelor in cadrul rotatiei la guvernare trebuie sa aiba loc dintr-un motiv foarte simplu: vrem sa guvernam eficient. Exista un principiu in acest sens si in sport: nu schimbi jucatorii care performeaza.

Nu avem nevoie de episoade de haos politic, cum au existat pana la intrarea PSD la guvernare. Din orice schimb de ministere trebuie sa rezulte o formula care sa asigure in continuare buna guvernare. Daca vom considera ca este bine ca PSD si PNL sa pastreze anumite ministere, atunci vom decide consensual, ca parteneri in coalitie. Nimeni nu trebuie sa refuze eficienta guvernamentala pentru interese personale sau politice.

Singurul punct din protocol care nu poate fi negociat este alternanta functiei de premier, de la Nicolae Ciuca la presedintele PSD, Marcel Ciolacu, care va avea loc in luna mai.

Desi au fost perioade complicate si multi care prevesteau ruperea coalitiei, am dovedit ca suntem responsabili. Trebuie sa continuam urmarind buna guvernare, chiar daca nu toti vedem lucrurile la fel. Insa, mereu ne punem la masa negocierilor si nu ne ridicam pana nu avem un consens in privinta solutiilor pentru romani”, a anuntat Paul Stanescu, miercuri, intr-un comunicat de presa.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat si el, acum doua zile, ca PSD ar vrea sa pastreze Transporturile si Finantele, care sunt conduse de Sorin Grindeanu si, respectiv, Adrian Caciu.

„Iti asumi si bunele si relele cand ai semnat un astfel de protocol, dar sunt ferm convins, ratiunea noastra de oameni politici care ne dorim ca lucrurile sa mearga in directia corecta, mai ales unde sunt ministri. De exemplu, domnul Bolos la MIPE, din punctul meu de vedere e o greseala sa il schimbi pe ministrul Bolos in acest moment

Uitati-va la randamentul lui Sorin Grindeanu la Transporturi. Daca gasim in coalitie o formula mai buna, o schimbam, dar sunt ferm convins ca avem ratiune ca oameni politici”, a spus Marcel Ciolacu la Romania TV.

„Mai sunt cinci luni. Sa asteptam si sa vedem negocierile care cred ca vor fi scurte despre schimburile de ministere. Sunt ministere cu performante, exista o performanta la MIPE, la Ministerul Justitiei, am scapat de MCV”, a adaugat Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: