ONU a votat pentru suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului. 24 de tari au fost impotriva

externe

Adunarea Generala a Natiunilor Unite a votat joi pentru suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului.

93 de tari au votat in favoarea motiunii propuse de SUA, in timp ce 24 de tari au votat impotriva si 58 de tari s-au abtinut, informeaza The Guardian.

Printre tarile care s-au opus se afla Belarus, China, Iran, Rusia si Siria.

„Drepturile Rusiei de a fi membru al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului tocmai au fost suspendate. Criminalii de razboi nu au ce cauta in organismele ONU menite sa protejeze drepturile omului. Multumesc tuturor statelor membre care au sustinut rezolutia relevanta a Adunarii Generale a ONU si au ales partea corecta a istoriei”, a transmis apoi ministrul de Externe al Ucrainei.

Propunerea de suspendare a fost inaintata de SUA ca raspuns la descoperirea masacrului din Bucha. Mai multe state au cerut judecarea Rusiei pentru crime de razboi.

Ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a facut apel la retragerea statutului de membru al consiliului in lumina dezvaluirilor privind crimele comise de soldatii rusi in Bucha.

Dupa retragerea trupelor ruse din orasul aflat in apropiere de Kiev au inceput sa apara tot mai multe marturii despre civili ucisi in plina strada si despre o groapa comuna din apropierea unei biserici.

“Credem ca membrii armatei ruse au comis crime de razboi in Ucraina, si mai credem ca Rusia trebuie trasa la raspundere”, a declarat Thomas-Greenfield. “Participarea Rusiei la Consiliul pentru Drepturile omului este o farsa”, a mai spus ea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: