externe

Open AI a reusit sa dezvolte AGI, super inteligenta artificiala? Sam Altman neaga existenta unei puteri AI de nivel uman – Video

De cand ChatGPT a intrat in scena in urma cu cativa ani, discutiile despre inteligenta generala artificiala (AGI) au luat si ele amploare. Companii precum OpenAI, Google si Anthropic se intrec in a construi AGI, in care inteligenta artificiala (AI) poate gestiona sarcini cognitive ca si oamenii, relateaza Interesting Engineering.

Pentru Sam Altman, construirea AGI nu este o destinatie, ci inceputul a ceva nou. Directorul executiv al OpenAI a facut aceste comentarii recent, cand a vorbit cu Lex Fridman in cadrul unui interviu podcast.

Pe masura ce anul 2023 se apropia de sfarsit, Sam Altman s-a confruntat cu unele dintre cele mai dificile zile din viata sa. Pe 17 noiembrie, membrii consiliului de administratie al companiei l-au demis pe Altman din functia de CEO. Tocmai cand se pregatea sa lase in urma OpenAI si sa inceapa o noua etapa a carierei sale, consiliul de administratie a decis sa revina asupra deciziei si l-a repus in functie.

Dupa succesul spectaculos al ChatGPT, Open AI a lansat recent si modelul Sora AI, care poate genera videoclipuri de un minut folosind indicatii text. Dar cea mai mare realizare pe care se asteapta ca firma sa o indeplineasca este AGI. Vorbind cu Fridman, Altman a oferit un calendar vag conform caruia AGI ar fi gata pana la sfarsitul deceniului sau poate chiar mai devreme.

Cu toate acestea, Altman a adaugat ca realizarea AGI nu va fi ca si cum ar fi depasit o borna kilometrica. Directorul general a spus ca, in timp ce se construiesc modele de AI, vorbind despre capacitatile lor de a face ceva anume, are sens. De asemenea, construirea AGI nu ar fi un sfarsit, ci mai degraba un inceput.

„Cred ca cea mai mare parte a cresterii economice reale provine din progresul stiintific si tehnologic”, a declarat Altman in cadrul podcastului. „Cred ca atunci cand un sistem poate creste semnificativ rata descoperirilor stiintifice din lume, este o afacere uriasa”, a mai spus el.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

9 ore ago

Si la altii nu doar la noi: Scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

9 ore ago

Europa, lovita de inundatii majore. Se anunta pagube considerabile

Regiuni din Germania, Belgia, Franta si Olanda au fost afectate sambata de inundatii in urma…

9 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

9 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

9 ore ago