OpenAI sustine ca New York Times a „piratat” ChatGPT pentru a construi un proces de copyright

externe

ChatGPT, OpenAI

OpenAI a cerut unui judecator federal sa respinga parti din procesul intentat de New York Times impotriva sa pentru drepturi de autor, sustinand ca ziarul a „piratat” chatbotul sau ChatGPT si alte sisteme de inteligenta artificiala pentru a genera dovezi inselatoare pentru acest caz, transmite The Guardian.

OpenAI a declarat luni, intr-un dosar depus la tribunalul federal din Manhattan, ca Times a determinat tehnologia sa reproduca materialul sau prin „solicitari inselatoare care incalca in mod flagrant termenii de utilizare ai OpenAI”.

„Acuzatiile din plangerea Times nu indeplinesc standardele sale jurnalistice renumite si riguroase”, a declarat OpenAI. „Adevarul, care va iesi la iveala pe parcursul acestui caz, este ca Times a platit pe cineva pentru a sparge produsele OpenAI”.

OpenAI nu a dat numele „angajatului” pe care, potrivit acestuia, Times l-a folosit pentru a-i manipula sistemele si nu a acuzat ziarul de incalcarea vreunei legi anti-hacking. Reprezentantii New York Times si OpenAI nu au raspuns imediat la solicitarile de comentarii cu privire la acest dosar.

Times a dat in judecata OpenAI si pe cel mai mare sustinator financiar al acesteia, Microsoft, in decembrie, acuzandu-i ca au folosit milioane de articole ale sale fara permisiune pentru a antrena roboti de chat care sa ofere informatii utilizatorilor.

The Times se numara printre mai multi detinatori de drepturi de autor care au dat in judecata companii de tehnologie pentru presupusa utilizare abuziva a operelor lor in antrenarea AI, inclusiv grupuri de autori, artisti vizuali si editori de muzica.

Companiile de tehnologie au declarat ca sistemele lor de inteligenta artificiala utilizeaza in mod corect materiale protejate prin drepturi de autor si ca procesele ameninta cresterea unei potentiale industrii de miliarde de dolari.

Instantele de judecata nu au abordat inca problema-cheie daca instruirea IA se califica drept utilizare echitabila in conformitate cu legislatia privind drepturile de autor. Pana in prezent, judecatorii au respins unele reclamatii de incalcare a drepturilor de autor cu privire la rezultatele sistemelor generative de inteligenta artificiala, pe baza lipsei de dovezi ca continutul creat de inteligenta artificiala seamana cu operele protejate prin drepturi de autor.

Plangerea New York Times a citat mai multe cazuri in care robotii de chat OpenAI si Microsoft au oferit utilizatorilor extrase aproape literale din articolele sale atunci cand li s-a cerut acest lucru. Aceasta a acuzat OpenAI si Microsoft ca incearca sa „profite de investitiile masive ale Times in jurnalismul sau” si sa creeze un substitut al ziarului.

OpenAI a declarat in dosarul sau ca Times a avut nevoie de „zeci de mii de incercari pentru a genera rezultate foarte anormale”.

„In mod normal, nu se poate folosi ChatGPT pentru a servi articole din Times dupa bunul plac”, a declarat OpenAI.

De asemenea, OpenAI a mai spus ca aceasta si alte companii de inteligenta artificiala vor castiga in cele din urma procesele lor pe baza chestiunii privind utilizarea echitabila.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: