Oprea ataca profesorii si medicii: Primii au ore doar pe hartie, ceilalti trebuie FORTATI sa ramana in tara

news

UNPR anunta ca „va elabora si va propune” in cursul acestui an un Plan Politic National care va constitui baza pentru initiativele legislative si guvernamentale ale partidului in urmatorii cinci ani. Printre cei vizati de planul UNPR se afla si profesorii si medicii, criticati aspru pentru ca nu muncesc indeajuns sau studiaza pe banii tarii si apoi pleaca in strainatate.

„In domeniul EDUCATIEI, interesul national inseamna sa ridicam nivelul mediu de pregatire la nivelul scolilor generale si al liceelor. Asta inseamna salarii mai mari pentru profesori, dar inseamna si mai multa munca din partea acestora. Nu putem pastra nici salariile de acum, dar nici practica actuala, in ceea ce priveste respectarea normei didactice.

Profesorul trebuie sa fie platit bine pentru 40 de ore pe saptamana, dar aceste ore trebuie sa fie reale si nu doar pe hartie.

In domeniul SANITAR, interesul national inseamna sa oprim exodul personalului medical si sa gasim mijloace de a-i convinge pe specialisti sa lucreze in spitalele din Romania si sa le asiguram, bineinteles, salarii pe masura muncii lor.

Nu este normal ca Romania sa plateasca facultatea pentru medici, iar acestia, imediat dupa terminarea studiilor sa plece in alta tara.

Categoric trebuie crescute salariile in mod substantial. Insa la fel de oportuna mi se pare si introducerea obligatiei de a profesa cel putin 5 sau 10 ani la ei in Romania”, afirma Gabriel Oprea intr-un comunicat de presa.

„In incheiere, pentru ca stiu ca mereu apar speculatii si zvonuri, vreau sa precizez inca o data ca UNPR este parte a actualei majoritati guvernamentale, este si ramane parte dintr-un guvern bun pentru Romania, il sustinem pe premierul Victor Ponta si pastram parteneriatul corect cu presedintele Romaniei Klaus Iohannis”, a mai adaugat Oprea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: