Oprescu va fi eliberat contra unei cautiuni de doar 5.000 de euro. Judecatorii din Grecia i-au cerut doar sa se prezinte de doua ori pe luna la o sectie de politie

news

Un complet de judecata de la Curtea de Apel din Atena a decis, marti, ca Sorin Oprescu poate fi eliberat pe cautiune, anunta Digi24. Oprescu va trebui sa plateasca o cautiune de doar 5.000 de euro.

Procedura de extradare continua. In termen de 40 de zile, judecatorii din Atena trebuie sa decida daca il trimit sau nu pe Sorin Oprescu in Romania.

In aceasta perioada el are de indeplinit mai multe conditii impuse de instanta din Grecia. El trebuie sa se prezinte de doua ori pe luna la o sectie de politie si, desi e liber, nu are voie sa paraseasca Grecia.

Condamnat la 10 ani de inchisoare si dat in urmarire internationala, Sorin Oprescu a fost retinut in Atena, in 17 mai, in timp ce ar fi incercat sa plece spre o insula din Marea Egee. Potrivit presei elene, Oprescu locuia intr-o zona exclusivista, insa nu intentiona sa ramana in capitala Greciei. Pe numele lui fusese emis un mandat european de arestare.

Oprescu ar fi fost prins in regiunea Glyfada, o regiune bogata din sudul Atenei, unde ar locui cei mai bogati oameni din Grecia, motiv pentru care este o zona atent monitorizata.

„Oprescu avea de mai mult timp cont bancar fiscal si conturi bancare personale in Atena. Asta nu se obtine usor, ca sa ai cont fiscal bancar la stat inseamna ca deja ai cont bancar la una sau mai multe banci care vireaza banii. Nu doar mergi acolo, trebuie sa si virezi banii respectivi, pentru o perioada de cel putin sase luni. Avand cont bancar putea fi foarte usor prins. De fapt, asa s-a si dat de gol. In cont ii fusesera virati bani in urma cu cateva zile, iar el a mers sa ridice bani de la banca.

Interpol a avut informatii despre tranzactiile financiare si le-a urmarit. In preajma vilei unde statea sunt trei banci. Casa ii era monitorizata de politisti in civil, l-au inconjurat si nu avea cum sa opuna rezistenta. Nici nu a opus”, a dezvaluit intr-o interventie  la Digi24, medicul Nikos Koudounis.

Sorin Oprescu, a fost condamnat definitiv la 10 ani si opt luni de inchisoare pentru coruptie de catre Curtea de Apel Bucuresti. El era acuzat de trei infractiuni: luare de mita, constituire de grup criminal organizat si abuz in serviciu.

Obiectul flagrantului din 2015 a fost suma de 25.000 de euro, primita de Sorin Oprescu din partea unui fost director de la Administratia Cimitirelor. La perchezitii desfasurate atunci la locuinta lui, pe langa cei 25.000 de euro, au mai fost gasite sume de bani pe care fostul primar nu le-a putut justifica in fata anchetatorilor.

Comentarii: