Oprisan a dat ordin, Tudorel si Dancila executa. OUG de amnistie si gratiere este deja scrisa, cand va fi adoptata

politica

Surse din PSD, citate de Digi24, anunta ca ordonanta pentru amnistie si gratiere va fi adoptata pana la data de 15 ianuarie. Ordonanta este deja redactata, a subliniat Digi24.

Vicepresedintele PSD Marian Oprisan le-a cerut, duminica, liderilor partidului sa dea ”amnistia si gratierea in Romania anului 100”, sustinand ca acestia trebuie sa-si asume responsabilitatea si sa se apeleze la Constitutie, care prevede acest mecanism.

”Doamna premier, domnule ministru al justitiei, m-am nascut in Romania. Dincolo de ce spun cei rai si cei minoritari, PSD trebuie sa faca dreptate pana la capat. PSD si Parlamentul tarii, organul suprem, legislativ al poporului, trebuie sa duca la capat reforma justitiei. Un inalt oficial roman spunea, mai bine un vinovat in libertate, decat un nevinovat inchis. Aceasta este Justitia. Daca vrem o tara ca afara, sa ne asumam responsabilitatea si sa apelam la Constitutie, care consacra aceste mijloace, care pe de o parte ne vor opri sa platim bani grei pentru procesele pierdute la Curtea Europeana a Drepturilor Omului si pe de cealalta parte reparam toate nedreptatile facute in timpul regimului de trista amintire a lui Traian Basescu. Eu, ca cetatean al acestei tari, va incurajez sa facem dreptate, anume sa folositi prevederea constitutionala si sa dati ceea ce este normal, amnistia si gratierea in Romania anului 100″, a spus in sedinta CN al PSD Marian Oprisan.

Comentarii: