Oprisan si-a „anonimizat” declaratia de avere. Baronul PSD nu vrea ca alegatorii sai sa afle cati bani si cate case are

politica

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a depus o „cerere de anonimizare” in locul declaratiilor anuale de avere si de interese, informeaza Ziarul de Vrancea. Astfel, Oprisan refuza sa-si declare public veniturile si interesele, asa cum prevede legislatia privind transparenta in administratia publica.

Oprisan se prevaleaza de noile reglementari in domeniul protectiei datelor cu caracter personal. Exemplul sau a fost urmat de cei doi vicepresedinti, de secretarul judetului si de mai multi functionari. In cazul acestora din urma, a functionarilor, pare a fi un aranjament menit sa-i acopere pe cei patru sefi ai institutiei.

In locul declaratiilor de avere si de interese pe care Marian Oprisan ar fi trebuit sa le publice, in aceasta perioada, pe website-ul Consiliului Judetean, apare mentiunea „cerere anonimizare“.

Aceeasi mentiune – „cerere anonimizare“ – apare in dreptul secretarei judetului, Raluca Dan, mana dreapta a lui Oprisan dar si a celor doi vicepresedinti, Ionel Cel Mare (ALDE) si Danut Cristian (PSD).

Pe site-ul CJ Vrancea, cei care incearca sa acceseze declaratiile de avere ale lui Oprisan din ultimii ani sunt redirectionati catre pagina principala a site-ului.

Reglementarile GDPR i se potrivesc manusa lui Marian Oprisan care a avut intotdeauna probleme ca sa justifice luxul ostentativ pe care l-a afisat – limuzinele de sute de mii de euro, fortareata de la km. 25, resedinta din Bucuresti, terenurile de la Petresti etc. – comparativ cu saracia din declaratiile sale de avere , mentioneaza Ziarul de Vrancea.

Potrivit propriilor explicatii, masinile pe care le conduce ii sunt incredintate in folosinta de buni prieteni, oameni de afaceri cu suflet mare care deruleaza afaceri cu statul sau cu firme conectate la banul public. In schimb, averea imobiliara si banii – a caror valoare, conform propriilor estimari, dintr-o emisiune televizata, se apropia de 1 milion de marci germane, in perioada ’96 – ’98 – i-a trecut pe numele mamei sale.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: