politica

Orban anunta ca are informatii „din multe surse” despre planurile lui Iohannis: „Vrea sa fie premier, nu vrea sa se pensioneze dupa ce isi termina mandatul de presedinte”

Fostul presedinte al PNL, Ludovic Orban, a anuntat intr-un interviu la Digi24, sambata, ca are informatii, „provenite din multe surse”, conform carora presedintele Iohannis intentioneaza sa devina prim-ministru dupa ce isi finalizeaza mandatul de la Cotroceni.

„De ce sa distrugem o coalitie de centru-dreapta, de ce sa-i aduci pe PSD-isti la putere? Putina lume poate sa inteleaga. Acesta este motivul, Iohannis nu vrea sa se pensioneze. El vrea sa fie premier si si-a ales ca partener PSD-ul. Singura problema a lui este ca din 2024 nu o sa mai ramana cu nimic, pentru ca n-o mai fie nimic din PNL. Iohannis nu vrea sa se pensioneze dupa ce isi termina mandatul de presedinte. Am multe informatii in sensul acesta, provenite din multe surse. Vrea sa fie premier”, a declarat Orban la Digi24.

”Daca ma intrebati pe mine de ce Iohannis a utilizat toate parghiile pentru a ma schimba, era exact acest proiect cu PSD”, a subliniat Orban.

”Iohannis este primul si cel mai important, si el este principalul vinovat pentru ceea ce s-a intamplat in Romania, pentru criza politica catastrofala, pentru prabusirea PNL, pentru distrugerea coalitiei de centru-dreapta si pentru distrugerea oricarei perspective de modernizare a Romaniei”, a mai spus Orban.

Fostul presedinte PNL a spus ca il deranjeaza ca astazi PNL este ”o copie nereusita a PSD” si ca cei care conduc partidul si-au batut joc de toate lucrurile care au reprezentat matricea PNL”.

”La ora actuala nu e nicio diferenta intre conducerea PNL si PSD, decat mai degraba in rau”, a mai spus Orban.

Intrebat daca a existat o intelegere intre el si Florin Citu ca acesta sa mearga la BNR, Orban a raspuns: ”A fost o discutie legata de subiectul asta. De altfel, se vede ca el si-a reglementat relatiile cu BNR, inca din perioada cand era ministrul Finantelor, in guvernul pe care l-am condus eu”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

6 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

7 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

7 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: grava, dar „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

7 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

7 ore ago