Orban anunta ca PSD are o multime de infiltrati in PNL. Ce va face cu acestia daca va deveni lider al partidului

politica

Liberalul Ludovic Orban si-a prezentat sambata, la Constanta, motiunea politica „Partidul National Liberal – Forta Dreptei”, cu care candideaza pentru functia de presedinte al PNL.

La finalul intalnirii cu membrii Comitetului Director Judetean al PNL, Ludovic Orban a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca obiectivul sau politic este de a transforma partidul in cea mai puternica forta politica din Romania.

„Tinta mea este sa transform PNL in motorul dezvoltarii, progresului, modernizarii si afirmarii natiunii romane in lume, asa cum am enuntat si in cuprinsul motiunii de candidat”, a declarat Orban, citat de Agerpres.

Ludovic Orban a mai afirmat ca daca va fi ales presedinte al partidului isi propune sa aiba o relatie speciala cu primarii si cu toti alesii PNL din administratia locala, prin infiintarea unui departament special in cadrul secretariatului general, care sa preia propunerile legislative sustinute de primari si sa le acorde sprijin acestora contra abuzurilor administratiei centrale.

Intrebat ce mesaje i-au transmis tinerii liberali din Constanta, candidatul la sefia partidului a declarat ca acestia si-au aratat preocuparea in legatura cu pozitia pe care o va sustine in dezbaterea publica despre definirea familiei in Constitutie.

„A existat o dezbatere, la propunerea unui coleg, legata de pozitia fata de familie. Le-am explicat ca este o chestiune de constiinta, in care fiecare om se pozitioneaza asa cum ii dicteaza propria constiinta. In ceea ce ma priveste, sunt un om credincios, sunt un familist convins si cred ca familia normala este cea care este definita, de altfel, si in Codul Civil, uniunea dintre barbat si femeie, dar asta nu inseamna ca pot sa impun tuturor membrilor PNL pozitia mea, fiecare putand sa decida, in legatura cu acest subiect, asa cum ii dicteaza constiinta”, a declarat Orban.

In legatura cu pozitionarea partidului pe scena politica, Orban a afirmat ca, daca va fi ales presedinte, in viziunea sa PNL va avea un singur adversar politic natural — PSD.

„Partidul National Liberal, din punctul meu de vedere, are un singur adversar politic natural, si anume ‘ciuma rosie’. Asta nu inseamna ca ne apucam, asa cum s-au mai apucat altii, sa ciocanim pe la usa unuia si altuia. Obiectivul meu ca viitor presedinte al PNL este sa asiguram reprezentarea tuturor cetatenilor romani care sunt impotriva modului in care conduce actualul partid de guvernamant Romania, care isi doresc cu adevarat o Romanie a oamenilor liberi, care traiesc pe propriile picioare, care traiesc demn, care traiesc din afacerea lor, din fructificarea proprietatilor pe care le detin, din meseria pe care o au, din expertiza pe care o detin intr-un domeniu sau altul. Evident ca poate, de-a lungul timpului, o sa apara tot felul de situatii care sa reclame sa colaboram. Eu sunt un om care colaborez cu persoane, grupuri care au aceleasi valori, principii si obiective, cu obiectivele pe care le am eu si PNL. Dar daca voi deveni liderul partidului, atunci PSD nu va mai avea o coloana a cincea in PNL si nici nu va mai face vreun compromis cu liberalii”, a subliniat Orban.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: