Orban anunta razboi total cu PSD: „Intram intr-o perioada tulbure. Va spun clar, nu ma las judecat de actuala majoritate din Parlament, nu mi-e teama de ei”

politica

Premierul Ludovic Orban a anuntat duminica, in cadrul unui discurs sustinut in fata a peste 1.000 de lideri liberali, ca urmeaza o „perioada tulbure” pe scena politica din Romania.

„Intram intr-o perioada tulbure. Sa fim cinstiti, cu 22% in Parlamentul Romaniei si cu o sustinere eterogean, care gandesc altfel decat noi, este foarte greu sa guvernezi Romania. In 1875 patru factiuni ale PNL s-au unit si a urmat lunga perioada de guvernare liberala, care a scos Romania din Fanar si din zona de influenta turceasca, si a plasat-o definitiv in Europa.

Nu stiu ce se va intampla in Parlament, dar va spun clar, nu ma las judecat de actuala majoritate din Parlament, nu mi-e teama de ei. Ca vor fi alegeri locale intr-un tur sau doua, ca vor fi parlamentare, la termen sau anticipate trebuie sa castigam pentru ca doar asa Romania poate sa ajunga la care o visez eu si fiecare dintre voi”, a declarat Orban in cadrul Consiliului National al PNL.

PSD si UDMR au depus o motiune de cenzura, incercand astfel sa blocheze organizarea alegerilor locale in doua tururi.

La eveniment participa circa 1.300 de membri PNL, parlamentari, primari si alesi locali.

Presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, prim-vicepresedintele PNL, vicepremierul Raluca Turcan, secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, prim-vicepresedintele PNL si liderul grupului europarlamentarilor romani din PPE, Rares Bogdan, liderul deputatilor PNL, Florin Roman, liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, presedintele Ligii Alesilor Locali ai PNL, Gheorghe Flutur, si vicepresedintele PNL, Virgil Guran, au sustinut discursuri in cadrul reuniunii.

Mai mult despre: ,


Comentarii: