Orban confirma ca Florin Citu a declansat criza „cu acordul presedintelui”: „Au aruncat Romania in aer si in momentul de fata Romania se gaseste aproape lipsita de institutii care sa faca fata provocarilor romanilor”

politica

Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a subliniat, joi, ca actuala criza politica a fost declansata de „Citu, cu acordul presedintelui”. „In momentul de fata Romania se gaseste aproape lipsita de institutii care sa faca fata provocarilor romanilor”, a mentionat Orban.

„Cine seamana vant, culege furtuna. Am vazut numai o decizie, ca daca USR PLUS nu isi retrage motiunea sau voteaza motiunea de cenzura nu va mai fi considerat partener de guvernare, o prostie mai mare rar putea sa fie decisa, in conditiile in care pozitia mea e ca singura solutie onorabila, benefica pentru Romania este refacerea coalitiei. Aceasta solutie este la indemana fortelor politice.

Noi am construit dupa alegeri o coalitie care asigura o majoritate confortabila care daca era stabila putea sa evite ajungerea intr-o situatie de criza, o criza politica declansata de Citu, cu acordul presedintelui, a aruncat Romania in aer si in momentul de fata Romania se gaseste aproape lipsita de institutii care sa faca fata provocarilor romanilor”, a explicat Ludovic Orban, joi la Parlament.

Motiunea de cenzura initiata de Partidul Social Democrat a fost citita joi in plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor.

Motiunea, intitulata „Stop saraciei, scumpirilor si penalilor. Jos Guvernul Citu!”, este semnata de 157 de parlamentari de la PSD.

Sedinta a fost condusa de presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, care a anuntat ca si-au inregistrat prezenta 209 parlamentari.

Mare parte din parlamentarii USR PLUS au lipsit din sala, conectandu-se pe tablete la sedinta comuna, dupa cum a anuntat liderul deputatilor, Ionut Mosteanu, care a fost prezent.

Si din partea PNL a fost prezent doar liderul grupului parlamentar de la Camera Deputatilor, Gabriel Andronache. De asemenea, au lipsit si parlamentari ai UDMR si ai minoritatilor nationale.

Premierul Florin Citu nu a participat la sedinta plenului reunit al Parlamentului.

Motiunea a fost citita de liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis.

Dupa citirea motiunii, Ludovic Orban a precizat ca, potrivit deciziei Birourilor permanente reunite, dezbaterea si votul asupra motiunii de cenzura va avea loc in sedinta comuna de martea viitoare, la ora 12,00.

„Va informez ca, in buna intelegere cu presedintele Senatului, sedinta de marti va fi condusa de presedintele Camerei Deputatilor, ca sa evitam lupte de K1 la microfon. Informez acest lucru pentru ca nu l-am facut de la microfon data trecuta”, a adaugat Orban.

Mai mult despre: ,

Comentarii: