Orban, in fata a peste 400 de liberali ieseni: „Sunt convins ca Mihai Chirica si Costel Alexe sunt nevinovati. Vreau sa ii salut”

politica

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, sambata, in fata celor peste 400 de delegati liberali participanti la conferinta de alegeri a liberalilor ieseni ca este convins ca primarui Mihai Chirica si presedintele Consiliului Judetean Iasi Costel Alexe sunt nevinovati si ca asteapta cu incredere ca instanta sa le faca dreptate.

Afirmatia lui Orban a starnit aplauze puternice din partea celor prezenti in sala.

„Chiar daca nu sunt prezenti in sala, vreau sa-i salut si pe Costel Alexe si pe Mihai Chirica. Sunt convins ca sunt nevinovati si astept cu nerabdare dar si cu incredere ca instanta sa le faca dreptate si sa arate care este adevarul”, a afirmat liderul PNL Ludovic Orban, citat de news.ro.

Primarul PNL al Iasiului Mihai Chirica este vizat in mai multe dosare, una dintre anchetele procurorilor DNA referindu-se la modul in care s-a facut un schimb de terenuri langa cimitirul Eternitatea din municipiul Iasi.

La Primaria Iasi au avut loc perchezitii facute de catre DIICOT, in luna aprilie, intr-un alt dosar referitor la concesionarea unui teren al municipalitatii.

In acest caz, edilul Mihai Chirica este urmarit penal, alaturi de alte 14 persoane. De asemenea, Mihai Chirica a fost trimis in judecata intr-un alt dosar DNA care vizeaza achizitionarea unor autoturisme de catre Primaria Iasi.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, fostul ministru al Mediului Costel Alexe este cercetat intr-un dosar in care este acuzat de luare de mita si instigare la delapidare.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: