Categories: politica

Orban, mana de fier. Niciun parlamentar al PNL nu va putea sa tradeze in favoarea PSD la motiunea de cenzura

Noul presedinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seara, la Realitatea TV, ca PSD a facut „oferte generoase” parlamentarilor PNL pentru ca acestia sa voteze motiunea de cenzura impotriva premierului Sorin Grindeanu, dar ca „niciun liberal nu a cedat la niciun fel de presiune si la niciun fel de promisiune”. Cine voteaza la motiune va fi exclus din PNL, a atentionat liderul liberalilor.

Ludovic Orban a afirmat in emisiunea „Jocuri de putere” de la Realitatea TV ca parlamentarii PNL au fost abordati de lideri ai PSD, care le-au facut oferte generoase pentru a sustine motiunea de cenzura depusa impotriva guvernului Gindeanu, asupra unora dintre ei facandu-se chiar si presiuni. Potrivit lui, liberalii au refuzat ofertele social-democratilor.

Orban a explicat ca miercuri, cand este programat votul asupra motiunii de cenzura, parlamentarii liberali vor fi prezenti in plen, dar nu vor vota. El a insistat ca are incredere ca nu vor fi liberali care vor vota motiunea, avertizand ca cine va actiona in mod contrar va fi exclus din PNL.

„Cea mai mare parte a parlamentarilor liberali au fost abordati de lideri ai PSD, li s-au facut oferte generoase si chiar asupra unora s-au exercitat presiuni. Dupa stiinta mea, pana astazi, niciun parlamentar liberal nu a cedat la niciun fel de presiune si la niciun fel de promisiune”, a declarat Ludovic Orban in emisiunea lui Rares Bogdan.

„Am hotarat sa fim prezenti la dezbaterea motiunii, dar sa nu votam (…) E o procedura parlamentara la care vom participa, dar niciunul dintre liberali nu se va duce sa ia bilele pentru a vota”, a spus el.

Intrebat daca vor fi exclusi din partid cei care vor dori sa voteze, Orban a raspuns: „Sigur, asta e clar”. El a reafirmat insa ca are „incredere in toti parlamentarii PNL”, pentru ca „altfel nu vor mai fi parlamentari ai PNL”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Xi Jinping, in Europa, dupa cinci ani. Presedintele chinez va vizita Franta, Serbia si Ungaria

Presedintele chinez Xi Jinping este asteptat saptamana viitoare in Europa pentru prima data in ultimii…

3 minute ago

O fosta consiliera a lui Trump a izbucnit in plans in fata instantei, dupa ce a recunoscut ca acesta a gestionat campania de musamalizare a aventurilor sale sexuale

Fosta consiliera de la Casa Alba, Hope Hicks, s-a emotionat puternic spre finalul marturiei sale,…

14 minute ago

19 personalitati au primit de la presdintele Biden Medalia Libertatii, una dintre cele mai inalte distinctii civile din SUA

Presedintele SUA, Joe Biden, a acordat, vineri, Medalia Libertatii unui numar de 19 persoane, inclusiv…

36 de minute ago

Un lider al serviciilor de informatii militare ucrainene avertizeaza: „Rusia ar putea ocupa tarile baltice in sapte zile, inainte ca NATO sa poata interveni”

Vadim Skibitski, adjunctul sefului Serviciului de informatii militare al Ucrainei (HUR) a vorbit intr-un interviu…

44 de minute ago

Iasi: Un barbat s-a aruncat in fata trenului

Un barbat din judetul Iasi s-a aruncat, sambata dimineata, de pe o pasarela, in fata…

54 de minute ago