Orban nu renunta la alegerile in doua tururi: „Recurgem la ordonanta de urgenta”

politica

Premierul Ludovic Orban a anuntat, miercuri seara, dupa adoptarea motiunii de cenzura, ca nu renunta la alegerile locale in doua tururi si ca ia in calcul adoptarea unei ordonante de urgenta in acest sens.

Orban a spus ca PNL va continau demersurile in Parlament pentru alegerile in doua tururi, insa daca se va lovi in continuare de „boicot” va recurge la ordonanta de urgenta.

„Nu m-a surprins adoptarea motiunii de cenzura. (…) In ultima instanta vom recurge la ordonanta de urgenta pentru alegerile in doua tururi daca se ajunge in Camera Deputatilor la un boicot evident”, a declarat Orban la Digi24.

„Noi nu am renuntat la doua tururi si vom ataca in forta”, a promis liderul PNL.

El a tinut sa sublinieze ca niciun parlamentar PNL nu a votat pentru caderea Guvernului.

„Obiectivul nostru clar este de a determina alegeri anticipate. Decizia PNL este foarte clara: parlamentarii liberali nu vor vota investirea a doua guverne succesive”, a adaugat premierul.

„Ma uitam la pesedisti, erau foarte veseli, insa se bucura degeaba. Cei care se bucurau azi ca a picat Guvernul Orban nu au inteles ca vom ajunge la anticipate. Mai mult de jumatate dintre cei care se bucurau nu vor mai fi in noul Parlament”, a subliniat Orban.

Mai mult despre:

Comentarii: