Orban o face knockout pe Firea: „E mai proasta decat Oprescu. Crede ca toti bucurestenii sunt chilipirgii si plescari si pomanagii”

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat-o dur, duminica, pe Gabriela Firea, despre care a spus ca este preocupata „de pomeni”, ca a avut un mandat „execrabil” si ca este un primar „prost”. „Firea e preocupata de pomeni, imaginandu-si ca toti bucurestenii chiar sunt cetateni de mana a saptea, chilipirgii si plescari si pomanagii”, a sustinut presedintele PNL.

„Eu nu am crezut ca se poate un primar mai prost decat Oprescu. Din pacate, Firea a demonstrat ca e si mai proasta decat Oprescu ca si primar. Ea ca speaker, ca subreta, ca om de comunicare, sigur ca inca ii mai pacaleste pe oameni. Culmea e ca Firea este liderul PSD cu cea mai mare cota de incredere, dar ea are incredere mai mare in afara Bucurestiului, decat in Bucuresti. Cei care resimt pe pielea lor ce inseamna administrarea Bucurestiului incep sa-si piarda din ce in ce mai mult increderea”, a afirmat Ludovic Orban, duminica dupa-amiaza, la reuniunea Comitetului de Coordonare al filialei Sector 2 a PNL, informeaza news.ro.

Orban a criticat modul in care functioneaza sistemul de energie termica al Capitalei si a spus ca „s-au pompat miliarde de euro”, premierul afirmand ca „cetateanul plateste ceva ce este risipit in proportie de 80%” intrucat agentul termic se duce in pamant sau in aer.

Liderul PNL a spus ca nu este vinovata primaria ca nu avem autostrada de centura, dar a amintit ca primarul este din partea PSD, iar faptul ca au fost blocate proiectele de infrastructura „este tot vina PSD-ului”.

O alta critica adusa de premier este legata de faptul ca Bucurestiul nu are un Plan de Urbanism general si ca acesta este blocat pentru ca „nu se doreste” adoptarea unui astfel de plan, dar si de faptul ca se fac de catre operatori privati planuri de urbanism zonal, spunand ca nicio capitala europeana nu are astfel de situatii. In plus, primul ministru a spus ca transportul public este „la pamant”, iar autobuzele turcesti cumparate de primarie le-a catalogat drept „rahaturi”.

„Transportul public este la pamant. Rahaturile alea care au fost cumparate de la turci cu preturi mai mari decat cele cumparate de primarii nostri (…) sunt niste harburi care nu vor avea o durata de viata mai lunga decat autobuzele pe care le-am cumparat noi cand eram la primarie in 2007-2008, care au fost mult mai bune”, a adaugat primul ministru.

Acesta a criticat faptul ca raul Dambovita nu este fructificat in niciun fel din punct de vedere urbanistic si ca nu se fac proiecte pentru a infrumuseta Bucurestiul. El a spus ca Bucurestiul va pierde 178 de milioane de euro din fonduri europene pentru cresterea eficientei energetice, insa edilul general nu este preocupat.

„In schimb, Firea e preocupata de pomeni, imaginandu-si ca toti bucurestenii chiar sunt cetateni de mana a saptea, chilipirgii si plescari si pomanagii cum isi imagineaza Firea ca ar putea sa-i transforme pe bucuresteni. Bucurestiul contine elita Romaniei, hai sa fim cinstiti! Aici in Bucuresti au venit varfurile, exigenta bucurestenilor este mult mai mare si de altfel managementul acestui oras trebuie sa fie de nivel european”, a mai afirmat Orban in fata liberalilor prezenti la reuniune conducerii filialei Sector 2.

El a avertizat ca liberalii se vor „confrunta cu populismul, cu demagogia, cu uriasa clientela” a PSD la alegerile care urmeaza.

El a catalogat drept „execrabil” mandatul actualului primar general al Capitalei.

„Obiectivul nostru este sa castigam alegerile in Bucuresti si in fiecare sector este un obiectiv foarte important, castigarea Bucurestiului e foarte importanta pentru perceptia care se creeaza la nivel national, dar si pentru forta PNL. Dar nu de aia trebuie sa castigam Bucurestiul ca sa fim noi tari si mari, trebuie sa castigam Bucurestiul pentru ca Bucurestiul este intr-o situatie dramatica, toate sistemele paraie din incheieturi”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Mai mult despre: ,


Comentarii: