Orban o va infuria iar pe Merkel: „ISLAMUL nu apartine spiritual Europei”

externe

Premierul ungar Viktor Orban afirma ca islamul „nu apartine, spiritual, Europei” si stabileste regulile „unei alte lumi”, intr-un interviu care va fi publicat sambata de saptamanalul german Focus, potrivit AFP.

„Islamul nu a apartinut niciodata Europei, s-a invitat aici”, a declarat Orban, justificand opozitia sa fata de primirea in Europa a sute de mii de azilanti veniti in majoritate din tari musulmane prin grija sa de a „apara valorile culturale” europene.

Premierul ungar a facut totusi o concesie si a acceptat ca muncitorii turci veniti in anii 1960-1970 in Germania, care se confrunta cu o criza a fortei de munca, desi de religie musulmana, „apartin istoriei Germaniei si, deci, Europei”.

„Dar spiritual, islamul nu apartine Europei. Este o suma reguli care apartine unei alte lumi”, a continuat Orban, plangandu-se ca are „dreptul sa emita nicio indoiala” in fata germanilor si a francezilor in ceea ce priveste o societate multiculturala. „Noi, in Ungaria, decidem noi insine daca vrem sau nu. Si nu vrem”, a subliniat el.

Seful guvernului ungar, care a asimilat mereu migrantii care vin zilnic cu miile in Europa cu simpli „refugiati economici, considera ca „nu toata lumea are dreptul la o viata in Germania sau in Ungaria. Doar cei care muncesc pentru asta”.

Intr-un interviu acordat la inceputul lui octombrie pentru radioul ungar Kossuth, el spunea ca migrantii sunt in proportie de cel putin 80% „barbati tineri, un grup care seamana mai mult cu o armata decat cu refugiati”. Potrivit cifrelor Inaltului comisariat al ONU pentru refugiati si celor ale UNICEF, o treime din refugiati sunt femei si copii.

Orban a pledat la finele lui septembrie pentru un sistem de „cote mondiale” destinat repartitiei migrantilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: