Orban, omagiat de Ambasada SUA pentru activitatea ca premier: „Ati fost in fruntea luptei impotriva practicilor trecutului care au erodat fundatia Statului de Drept din Romania”

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a primit joi din partea ambasadorului SUA o placheta onorifica in semn de apreciere pentru activitatea sa ca premier. „Cu distinsa apreciere pentru eforturile continue, neobosite, de a promova democratia si Statul de Drept din Romania. Ati creat o legatura de prietenie de nezdruncinat cu Statele Unite”, este scris pe placheta.

Adrian Zuckerman a recunoscut astfel „eforturile fostului Prim-ministru Ludovic Orban axate pe promovarea democratiei, a statului de drept si pe combaterea traficului de persoane”, anunta Ambasada SUA.

Discursul integral ambasadorului SUA:

Astazi este cu adevarat o zi istorica. Dat fiind ca ne-am adunat astazi, de Ziua Internationala a Drepturilor Omului, pentru a sarbatori aceste acorduri istorice de cooperare in lupta impotriva traficului de persoane, onoram intr-o maniera fundamentala Principiul global al Statului de Drept. Credinta ca legile create pe baza principiilor si idealurilor noastre sunt esentiale pentru a garanta existenta unei societati ordonate si juste. Credinta ca nimeni nu este mai presus de lege, ca toata lumea este egala in fata legii, ca toata lumea este trasa la raspundere in baza acelorasi legi, ca exista procese clare si juste pentru aplicarea legii si ca drepturile fundamentale ale omului cum sunt dreptul la viata, dreptul la libertate si dreptul la fericire sunt garantate pentru toata lumea.

Domnule (fost) Prim-ministru Orban, va rog sa veniti alaturi de mine.

Domnule (fost) Prim-ministru Orban, ne aflam aici pentru a sarbatori realizarile Romaniei in lupta impotriva traficului de persoane si nu am putea enumera toate aceste realizari fara sa recunoastem meritul dumneavoastra in acest sens. Rezultatele de succes pe care le sarbatorim astazi aici se datoreaza multor oameni care au muncit asiduu, timp indelungat. Domnule Orban, prin calitatile dumneavoastra de lider ati demarat acest proces si ati pus toate piesele in miscare. In calitate de Prim-ministru, ati fost in fruntea luptei impotriva practicilor trecutului care au erodat fundatia Statului de Drept din Romania si au permis continuarea si extinderea traficului de persoane.

Dumneavoastra sunteti cel care a spus „gata, pana aici!” si ati pornit pe calea reconstruirii acelei fundatii, prin eforturile dumneavoastra Statul de Drept in Romania si lupta impotriva traficului de persoane au primit un nou suflu de viata. Domnule (fost) Prim-ministru, sunt multe lucruri cu care va puteti mandri. Cu siguranta, lupta impotriva traficului de persoane este unul dintre ele.

Asadar, astazi va onoram si pe dumneavoastra, domnule (fost) Prim-ministru Orban.

In numele Statelor Unite, va multumim mult si va rugam sa acceptati aceasta placheta in semn al consideratiei si aprecierii noastre deosebite: „Domnului Ludovic Orban, cu distinsa apreciere pentru eforturile continue, neobosite, de a promova democratia si Statul de Drept din Romania. Ati creat o legatura de prietenie de nezdruncinat cu Statele Unite. Multumesc mult. Ambasadorul Adrian Zuckerman”

Mai mult despre: ,

Comentarii: