Orban: „Orice planuri de viitor au refugiatii, cu SIGURANTA nu vor trece prin Ungaria”

externe

Decizia Austriei de a restrictiona numarul de imigranti este o „victorie a ratiunii”, a declarat vineri, intr-un interviu radiofonic, premierul ungar Viktor Orban, care a mai spus ca, in acest caz, „gandirea dogmatica a capitulat in fata realitatii si a bunului simt”, relateaza agentia MTI, citata de Agerpres.

Europa nu poate primi un numar urias de straini fara a impune restrictii si verificari, a adaugat el in interviul pentru postul public de radio Kossuth. „Punctul de vedere al Ungariei este ca ar fi mai bine daca niciun imigrant nu ar ajunge in Europa”, a mai afirmat Orban, atragand atentia ca oricare ar fi planurile imigrantilor de a folosi noi rute in Europa, „este absolut sigur ca nu vor trece prin Ungaria”.

Austria a anuntat miercuri ca va limita la 37.500 numarul persoanelor carora li se va permite sa ceara azil in acest an, mai putin decat totalul din 2015, si ca va reduce anual acest prag la 25.000 pana in 2019.

Pe de alta parte, Orban a spus ca au fost deja facute pregatirile pentru ridicarea unui gard de-a lungul unei portiuni a frontierei dintre Ungaria si Romania si ca exista capacitatea de a inchide aceasta parte a granitei daca va fi necesar. Premierul ungar a reluat criticile la adresa Bruxellesului, spunand ca statelor membre ale UE nu li se ofera optiunea de a-si gasi propriile solutii la probleme. In schimb, sunt mentionate solutii comune la nivel european, insa nu se face nimic corespunzator, a declarat el.

„A retrage puterilor statelor, nefiind insa in acelasi timp capabil sa oferi alternative, nu face decat sa slabeasca Europa”, a insistat Orban.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: