„Orban sa demisioneze acum!”. Tariceanu cauta profit electoral de pe urma tragediei din Neamt

politica

Calin Popescu Tariceanu se grabeste sa profite de pe urma tragediei din Neamt si solicita demisia premierului Ludovic Orban.

„Imaginile pe care le-am vazut ieri noapte din spitalul groazei de la Piatra Neamt ma vor urmari mult timp de acum inainte. Paturile facute scrum, plasticul topit si fiarele contorsionate dau imaginea suferintei prin care au trecut in ultimele minute de viata pacientii din salonul ATI incendiat!

Nici Orban si nici Tataru nu au nici o scuza de data asta! Spitalul din Piatra Neamt este acel spital care pana acum o saptamana isi tria bolnavii in aer liber, in vant si ploaie, si ii tineau acolo cate 8 sau 10 ore! Asta am vazut cu totii pe toate posturile de televiziune, deci guvernul nu poate spune ca nu a stiut ca ceva era in neregula la Piatra Neamt!

Foarte cinica conferinta de presa de la fata locului a ministrului Tataru! Nici o vorba despre cei decedati, nici o vorba despre rudele care asteptau vesti despre cei implicati in incendiu, nici o farama de compasiune pentru decedati si suferinzi! Doar un robot care pune pe repede inainte o placa din care nimeni nu intelege nimic.

Nu cred ca Orban si Tataru trebuie sa prinda votul din 6 decembrie in functiile pe care le detin acum! Plecarea lor ACUM este ultima raza de speranta ca mai putem sa punem ordine in tara si reincepe drumul spre normalitate!”, a anuntat, duminica, Tariceanu.

Prefectul judetului Neamt, George Lazar, anunta ca una dintre marile erori care au determinat tragedia de la spitalul judetean este ca sectia ATI a fost mutata „heirupist”, fara aprobarile necesare.

„Sectia care a ars a fost mutata de la etajul 3 la etajul 2, fara sa existe nici macar notificare la DSP. Cu toate ca era o modificare a structurii, nu s-a facut adresa la DSP, era obligatoriu ca spitalul sa faca acest lucru”, a declarat prefectul de Neamt, George Lazar.

„La etajul 2 s-au facut in ultimele zile lucrari in regie proprie pentru a mari capacitatea sectiei de ATI, care pana acum functiona la un etaj mai sus. E doar o teorie, o supozitie, inca nu a fost confirmata, ca aceasta mutare nu a respectat cadrul legal si nu au fost verificari din partea celor care aveau competenta si raspundeau tehnic pentru aceasta modificare. Specialistii de la ISU, parchetul, politistii, criminalistii trebuie sa stabileasca date concrete in urma anchetei. Acum sunt niste date care se desprind din discutiile avute cu cadrele medicale si cei de la ISU. A fost un fel de ‘hei-rup’ de a muta sectia de la etajul 3 la etajul 2, efectuand lucrari pe cont propriu. Spitalul a gresit ca a facut lucrarile fara aprobare”, a conchis prefectul, la Digi 24.

In ultimele zece luni s-au perindat la conducerea spitalului nu mai putin de opt manageri. Ultimul, Lucian Micu, este un traseist numit de baronul Ionel Arsene. Fost primar al orasului Roman, Micu a devenit manager dupa ce a trecut de la PNL la PSD. Conform celei mai recente declaratii de avere, Micu are un salariu de baza care incepe de la 17.965 de lei.

Arsene a declarat, sambata noapte, nu este important cine e manager.

„Managerul spitalului judetean cred ca este jurist. Ar trebui sa vedem cauza tragediei, asta e cel mai important. Nu l-am numit pe manager dupa ce a trecut de la PNL la PSD”, a sustinut Arsene la Antena 3.

Mai mult despre:

Comentarii: