Orban, scos din cursa de DNA. A cerut 50.000 de euro unui om de afaceri

politica

Ludovic Orban a anuntat ca isi retrage candidatura pe primaria Bucurestiului dupa ce DNA l-a pus sub control judiciar. Procurorii il acuza ca a cerut 50.000 de euro unui om de afaceri pentru campania electorala.

„Dupa cum bine stiti, PNL a sustinut permanent lupta impotriva coruptiei, a sustinut permanent in toate ocaziile in Parlament si alte situatii solicitarile formulate de DNA, de justitie si nu voi face nicio exceptie in acest caz. Atat timp cat a inceput urmarirea penala impotriva mea, atat timp cat s-a dispus masura controlului judiciar impotriva mea, imi retrag candidatura de la functia de primar general din partea PNL”, a afirmat Orban.

DNA a anuntat luni ca procurorii au pus in miscare actiunea penala si au dispus luarea masurii controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile, fata de Ludovic Orban.

Potrivit unui comunicat al DNA, pe 1 martie, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale.

„Inculpatul Orban a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una — doua saptamani. Omul de afaceri a acceptat sa efectueze plata sumei de 50.000 euro in considerarea functiei de conducere pe care Orban o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri”, sustin procurorii.

Reactia PNL

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat ca respecta optiunea lui Ludovic Orban de a demisiona din functia detinuta in partid in urma anchetei DNA, mentionand ca in ceea ce priveste candidatura pentru Primaria Capitalei, acest subiect va fi discutat impreuna cu Vasile Blaga, marti, la Biroul Politic National.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: