Orban vrea revolutie in administratia locala si in cea centrala: „Guvernul PSD-ALDE are 28 de ministere. In Europa, media pe guvern este de 13-14 ministere”

politica

Partidul National Liberal cauta solutii pentru dezvoltarea comunitatilor locale, a declarat sambata, la Murighiol, judetul Tulcea, presedintele partidului, Ludovic Orban, in timpul unei intalniri cu reprezentantii organizatiilor din regiunea sud-est a Romaniei.

„PNL cauta solutii serioase pentru o autonomie reala in Romania, pentru ca primarii sa nu mai fie adusi in stadiul de milogi obligati sa deschida usa cu capul pe la diferite institutii controlate, nu conteaza de cine. Trebuie construit un sistem care sa le permita comunitatilor sa aiba resursele financiare necesare dezvoltarii”, a declarat Orban, citat de Agerpres.

Presedintele PNL i-a criticat pe membrii Guvernului si a enumerat promisiunile neindeplinite pana in prezent de catre PSD, mentionand ca liberalii cauta solutii pentru dezvoltarea comunitatilor locale.

„Avem un proiect de lege pentru ca 80% din sumele incasate din redevente sa se faca sursa de venit la bugetele locale, impartite intre localitati si judet. Nu mi se pare normal sa ai cariere si tot felul de exploatatii care polueaza si distrug localitatea, drumuri locale si judetene, iar autoritatile locale sa nu beneficieze in niciun fel de existenta unor asemenea exploatatii. Este un proiect de lege despre care (membrii PSD – n.r.) zic ca-l sustin, dar impotriva caruia au votat in Comisia de buget finante”, a mai spus presedintele Orban.

El a amintit, de asemenea, faptul ca PNL a depus in Parlament un proiect de lege pentru transferul integral al impozitului pe venit catre autoritatile locale, desi social-democratii au sustinut aceasta initiativa in timpul campaniei electorale.

„In doua-trei saptamani, urmeaza sa depunem un proiect de lege prin care autoritatile locale sa nu mai plateasca taxe la stat si companiile de stat pentru obtinerea avizelor necesare realizarii unor obiective”, a precizat presedintele PNL.

In timpul discursului, el si-a exprimat sustinerea fata de independenta puterii judecatoresti si convingerea ca PNL va castiga alegerile din 2020.

„Trebuie sa facem reforma. Guvernele liberale aveau noua ministere. In Europa, media pe guvern este de 13-14 ministere. Ce sa faci cu 28 de ministere care se calca pe batatura si care nu fac altceva decat sa-si inventeze atributii care nu inseamna decat noi stavile impuse in calea initiativei individuale”, a mentionat Ludovic Orban.

Circa 300 de liberali participa, incepand de vineri, la Conferinta regiunii sud-est a PNL, organizata la Murighiol.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: