Organizatiile UDMR din sudul Romaniei sunt controlate de PSD. Exemplul de la Gorj: „Socrul meu este maghiar”

politica

UDMR a anuntat joi ca a depus, pentru alegerile parlamentare, liste de candidati complete in 34 de judete si partiale in alte opt, dar si in strainatate. Astfel, UDMR are liste de candidati si in judete unde nu se gasesc aproape deloc maghiari, precum sunt cele din sudul Romaniei.

„Pana la data limita de 22 octombrie, Uniunea Democrata Maghiara din Romania a inregistrat listele de candidati la alegerile parlamentare, in toate judetele tarii. Astfel, UDMR are in total 568 de candidati in circumscriptiile din tara si 5 candidati in circumscriptia din strainatate”, au transmis, joi seara, reprezentantii Uniunii.

Astfel, UDMR a inregistrat liste complete de candidati in 34 de judete si liste partiale in 8 judete, dar si in strainatate.

Prin urmare, UDMR are candidati si in judetele din tara unde nu exista aproape deloc maghiari. De exemplu, in judetul Gorj.

In Gorj, organizatia PSD este condusa de de peste zece ani de Nicoleta Danciu. Aceasta lucreaza la Directia de Asistenta a Copilului din Targu-Carbunesti, in timp ce si sotul ei este functionar public. Marius Danciu este consilier la Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor. Ambii, functionari publici intr-un judet dominat de PSD. Presedintele CJ Gorj, Cosmin Mihai Popescu (PSD), a fost reales in functie la recentele alegeri locale.

La alegerile din 2016, primul pe lista UDMR Gorj la Camera Deputatilor a fost Cristian Tudor, fiul si fratele unor lideri importanti ai PSD din Gorj: El este fratele lui Adrian Tudor, viceprimar PSD in Targu-Jiu si fiul lui Ion Tudor, director la Drumuri Nationale Gorj.

„Cristian Tudor, fiul lui Ion Tudor, seful Sectiei Targu-Jiu a Drumurilor Nationale, care este PSD-ist de cand il stim si frate al viceprimarului de Targu Jiu Adrian Tudor, de asemenea PSD-ist, a socat, zilele trecute, cand si-a anuntat candidatura la Camera Deputatilor din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania”, nota publicatia locala Vertical.

Intrebat ce cauta pe listele UDMR, Cristian Tudor a raspuns: „Relatia mea cu UDMR-ul este si din familie: socrul meu este maghiar si de zece ani de cand sunt cu sotia mea, am vazut fata reala a maghiarilor. Sunt niste oameni de cuvant care intotdeauna ce-si propun lupta ca sa duca la indeplinire acel lucru. Si candidez la UDMR pentru ca aici am gasit o fereastra deschisa, unde sa ma fac auzit, sa-mi expun punctele de vedere si sa cer sprijin pentru realizarea lor”.

 

Mai mult despre: ,

Comentarii: