OUG pe amnistie si gratiere. Dragnea, reactie in bataie de joc cand i s-au cerut garantii. Raspunsuri golanesti adresate jurnalistilor

politica

Presedintele PSD, LIviu Dragnea, a raspuns batjocoritor, marti, cand i s-a cerut sa ofere garantii ca guvernul nu va adopta o ordonanta pe amnistie si gratiere. „Da’ dvs. sunteti banca, sa garantez la banca?”, a replicat Dragnea.

Iata dialogul cu presa:

Reporter: Amnistia si gratierea exista?

Dragnea: Fiscala? De alt tip de proiect de genul asta eu nu stiu.

Reporter: A fost o isterie saptamana trecuta…

Dragnea: Da, pai ce, a fost singura isterie? Pai cum mai iese unul cu epoleti din presa si spune: vor adopta ordonanta nu stiu care incepe o isterie. Nu putem sa conducem sau sa guvernam in felul asta.

Reporter: Sunteti liderul coalitiei, totusi. Garantati ca acest proiect nu exista?

Dragnea: Da’ dumneavostra sunteti banca? Sa garantez la banca?

Reporter: Nu sunteti cel mai influent?

Dragnea: Cel mai influent e Iohannis.

Reporter: Din PSD.

Dragnea: Vorbim de Romania, doamna, de Romania. In PSD mai sunt si altii influenti, nu numai eu. Deci, in primul rand nu imi place stilul asta, nu ma puneti sa jur. Nu se fac astfel de garantii.

Reporter: E nevoie de un moment zero in anul Centenar, asa cum spunea Darius Valcov?

Dragnea: Bun, vreau sa-l citez pe Florin Iordache: Alta intrebare? Am raspuns la asta. Nu mai vreau sa comentez non-stiri, sincer.

Saptamana trecuta, numeroase surse guvernamentale si politice au transmis ca guvernul a fost supus unor uriase presiuni din partea lui Liviu Dragnea pentru a adopta o OUG pe amnistie si gratiere. Cei care s-au opus sunt Calin Popescu Tariceanu, care s-a temut ca aceasta OUG ii va anula sansele la Presedintie, si insasi Viorica Dancila, careia i-ar fi fost teama ca se va alege cu un dosar penal pentru favorizarea infractorului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: