„Padure-parc”, in jurul Brasovului. 1700 de hectare cu trasee pentru ciclism, locuri de joaca, alei iluminate si facilitati sanitare

news

Comisia Tehnica de Avizare pentru Silvicultura (CTAS) din cadrul ministerului Mediului a aprobat transformarea unei suprafete de padure din aria municipiului  Brasov din regimul clasic in paduri-parc, a anuntat, joi, secretarul de stat in MMAP Sorin Banciu. Proiectul este coordonat de Regia Publica Locala a Padurilor Kronstadt si realizat in colaborare cu Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Silvicultura „Marin Dracea” Acesta vizeaza o suprafata de peste 1.700 de hectare de padure din jurul orasului.

„Se poate spune ca MMAP a creat tot cadrul necesar pentru ca administratia publica locala sa isi puna in practica viziunea asupra acestor spatii. Bazate, insa, pe legislatia in vigoare si modelele de bune practici privind administrarea padurilor-parc, aceste spatii ar trebui sa aduca o crestere a sigurantei comunitatii, prin alei iluminate si amenajate corespunzator, reducandu-se astfel interactiunile nedorite cu fauna salbatica. Totodata, infrastructura moderna a padurilor-parc poate include trasee pentru plimbari si ciclism, spatii de recreere, facilitati sanitare, precum si locuri de joaca pentru copii. Un aspect determinant al acestui proiect este conservarea biodiversitatii.

Model de dezvoltare durabila si responsabila

Chiar daca interactiunile umane sunt controlate, scopul principal ramane protejarea si mentinerea habitatelor naturale. In aceste zone nu trebuie introduse specii exotice, ci va trebui avuta in vedere pastrarea caracterul autentic al florei si faunei locale”, a declarat joi, printr-un comunicat de presa, secretarul de stat Sorin Banciu. Acesta a subliniat ca implementarea acestui concept de padure-parc in Brasov „reprezinta un exemplu remarcabil de adaptare la contextul local” iar initiativa „subliniaza angajamentul Brasovului fata de dezvoltarea durabila si responsabila”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: