politica

Pagina de Facebook a lui Piedone este administrata de finul interlopului Bebe Camataru si promovata de reteaua de propaganda a AUR. Cum a ajuns Piedone sa aiba un impact atat de mare pe retelele de socializare

Pagina de Facebook a lui Cristian Popescu Piedone, ale carui postari au ajuns sa fie vazute de sute de mii de romani, este administrata de un apropiat al unui periculos interlop din Bucuresti, Bebe Camataru.

Numele administratorului este Ioan Alexandru Avramescu, acesta a fost angajat al Primariei Sectorului 5.

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director in Primaria Sectorului 5 se sustine ca Avramescu este finul interlopului Bebe Camataru. Bebe Barbulescu, pe numele sau real, este verisorul fratilor Nutu si Sile Camataru, si a fost condamnat pentru trafic de droguri si proxenetism.

Postarile de pe pagina lui Cristian Popescu Piedone si de pe pagina fiului acestuia, Vlad Popescu Piedone, sunt scrise de aceeasi persoana, avand in vedere stilul de redactare. Scrise in genul unei compuneri de clasa a 4-a, postarile sunt totusi corecte gramatical, un indiciu relevant ca nu apartin celor din familia Piedone, care se remarca in discursurile publice prin stalcirea limbii romane.

Succesul postarilor de pe pagina lui Piedone poate fi explicat si prin faptul ca acestea sunt promovate si de aparatul de propaganda al AUR.

Citeste si: Descoperire majora: Reteaua de propaganda a AUR il promoveaza puternic pe Piedone pe Facebook. Piedone este sustinut deja si de principalele televiziuni de stiri, Antena 3 si Romania TV

Cristian Popescu Piedone este puternic promovat pe Facebook si de ampla retea de propaganda construita de AUR, arata o investigatie realizata de EFOR (Expert Forum). Numeroase pagini de Facebook asociate cu AUR rostogolesc mesajele populiste ale lui Piedone.

Respectivele pagini Facebook de propaganda sunt asociate cu pretinse site-uri de stiri pentru a avea credibilitate.

EFOR a constatat, folosind instrumentul public Ad Library, ca teme de campanie ale lui Piedone, precum “Borcanele lui Piedone”,  sunt promovate pe aceste pagini, care sunt folosite in special pentru a disemina mesaje de propaganda ale AUR.

„Modul de operare e deja unul clasic. Intai se creeaza o retea de zeci de pagini; EFOR a identificat doar 16, dar cu siguranta exista altele care pot fi adaugate. In pasul doi aceasta retea de pagini incepe sa creeze continut diseminat copy-paste pe toate retelele.

Ce putem observa? Exista aceasta retea de website-uri care distribuie continut pozitiv despre membri partidului AUR, initiativele lor legislative, reactii in presa, proteste, promovare directa chiar, fiind in mod vizibil o porta-voce a partidului, singurul scop al acestor retele fiind sa popularizele continutul AUR si sa ii maximizeze impactul. Reteaua a fost folosita si pentru a promova continut despre Cristian Popescu Piedone si campania sa electorala online de tip meme-uri ilustrate. Ce se afla sub acest teren comun de actiune, nu stim. De ce website-urile atasate AUR il promoveaza pe Piedone, daca AUR are un candidat anuntat la Primaria Generala, Mihai Enache?”, noteaza EFOR.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Marcel Ciolacu sfideaza realitatea: „Nu a fost Gabriela Firea implicata in azilele groazei. Imaginile nu erau din Voluntari, ci din alta comuna”

Invitat intr-o emisiune la Digi24, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre campania electorala din Bucuresti,…

13 minute ago

Cel putin 16 persoane decedate in Peru, dupa ce un autobuz s-a prabusit intr-o prapastie din Anzi

Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata marti in Peru, cand un autobuz s-a rostogolit…

28 de minute ago

Amenintare iminenta? Taiwanul sustine ca ar fi detectat 45 de avioane de lupta si sase nave chineze in apropierea insulei

Armata Taiwanului a detectat 45 de avioane si sase nave chineze in jurul insulei, a…

43 de minute ago

Casa Alba a notificat Congresul american ca va trimite Israelului armament in valoare de un miliard de dolari

Casa Alba a notificat marti Congresul SUA ca va face o livrare de arme catre…

57 de minute ago

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a cantat la chitara intr-un bar din Kiev, spre a-si dovedi sustinerea fata de Ucraina – VIDEO

Cunoscut ca un amator de chitara si rock, seful diplomatiei americane Antony Blinken a cantat…

O oră ago