externe

Pana cand va tine lockdown-ul in Marea Britanie. Anunt al premierului Boris Johnson

Noul lockdown care va intra in vigoare joi in Anglia pentru a tine sub control al doilea val al pandemiei de COVID-19 va lua sfarsit ”in mod automat” la 2 decembrie, a promis miercuri premierul britanic Boris Johnson, transmit Reuters si AFP, citate de Agerpres.

”Aceste masuri din toamna vizand combaterea cresterii (numarului de cazuri de COVID-19) vor expira automat pe 2 decembrie”, a indicat liderul conservator in fata membrilor Camerei Comunelor, inaintea votului privind acest al doilea lockdown din Anglia.

El s-a declarat optimist in legatura cu perspectivele pe termen lung in pofida faptului ca pandemia creeaza probleme grave pe termen scurt. ”Desi acum sunt mai optimist privind viitorul pe termen mediu si lung decat am fost timp de multe luni, nu poate exista niciun dubiu ca situatia de astazi este grava si ca nevoie de actiune este acuta”, a spus Johnson.

Intr-un mesaj video difuzat anterior la conferinta anuala a organizatiei patronale CBI, Boris Johnson daduse deja asigurari ca lockdownul din Anglia va fi ridicat pe 2 decembrie, el multumind companiilor pentru ”eforturile eroice” facute de la inceputul pandemiei.

Aceste declaratii difera de cele ale ministrului Michael Gove, responsabil pentru coordonarea actiunii guvernamentale, care duminica a indicat ca lockdownul din Anglia s-ar putea prelungi dincolo de 2 decembrie, in functie de evolutia situatiei COVID-19.

Celelalte componente ale Regatului Unit – Scotia,Tara Galilor si Irlanda de Nord – au propriile lor politici si in ultimele saptamani au introdus restrictii mai dure cu privire la limitarea raspandirii COVID-19.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rusii folosesc prizonierii din Vovchansk, Harkov, ca „scuturi umane”, spun oficialii ucraineni. „Au existat si executii de civili”

Fortele rusesti au capturat zeci de civili in orasul de frontiera Vovchansk, a declarat un…

O oră ago

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

2 ore ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

20 de ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

20 de ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

20 de ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

10 ore ago