Pandele i-a oferit o functie protestatarului Marian Morosanu pentru a-i inchide gura. Acesta l-a trimis la plimbare pe sotul Gabrielei Firea

politica

Sotul Gabrielei Firea, Florentin Costel Pandele, l-a sunat, joi noapte pe protestatarul Marian Morosanu pentru a-i oferi o functie un numele primarului general. Morosanu a refuzat.

Pandele s-a oferit sa-i propuna Gabrielei Firea ca Morosanu sa se ocupe de monumentele dedicate eroilor Revolutiei. Morosanu a replicat ca „prima ria are institutii soeciale” care ar trebui sa aiba grija de aceste monumente.

Iata dialogul dintre Pandele si Morosanu:

Pandele: Uite ce-ti propun: eu te invit, numai daca nu vii sa dai din alea in live, sa nu incepi sa faci… Daca tu gasesti de cuviinta, eu te invit ca om la mine acasa. Ai cuvantul meu de onoare si de om, ca sa ma cunosti si pe mine, am s-o rog, am sa vorbesc cu Gabi, te invit la noi, stam la o cafea, iti spui doleantele, ca oameni. Dupa care stabilesti si te duci…, stabilim cu Gabi si te duci in audienta la ea, cum faci tu. Si lamurim lucrurile. Poate cine stie. Domnule, eu sunt convins ca orice prim… daca eu, care sunt un primar de margine de Bucuresti, am atatia oameni care sunt nemultumiti, n-ai cum sa impaci toata lumea. Ce spui tu, mi se pare de minim bun simt. Tu spui: uite, domnule, vreau si eu placutele alea (Bucuresti, oras martir al Revolutiei – n. red.)…

Morosanu: Nu vreau eu, domnu Pandele, legea o impune! Legea (…) In aceasta capitala, monumentele in memoria eroilor Revolutiei sunbt praf. Cimitirul eroilor, cade zidul de acolo. Asta ma deranjeaza.

Pandele: Bine, uite ce-ti propun eu acum, am sa o rog si pe doamna primar general: domnule, tu, in calitate de revolutionar, am sa prezint acest subiect inca o data, cu placutele, plus o ingrijire a monumentelor Revolutiei si monumente, probabil, care reprezinta o simbolistica de patriotism national. Eu o spun ca unul care am fost crescut in institutii militare. Daca eu as fi in locul doamnei, si-i voi prezenta doamnei primar general, o rog sa aiba intalnirea cu tine, sa zica: domnule, uite, se ocupa domnul Marian… cum este numele tau…

Morosanu: Morosanu Tivilic Marian daca vreti sa stiti.

Pandele: Morosan

Morosanu: Mo-ro-sanu Ti-vi-lic Marian

Pandele: Morosanu Tibilic. De unde esti de tarana?

Morosanu: Ti-vi-lic. Bucurestean sunt, get beget.

Pandele: Bucurestean, ok. Si zic: uite, se ocupa domnul Muresan…

Morosanu: Mo-ro-sanu!

Pandele: Morosan, domnul Morosan…

Morosanu: …sanu, Mo-ro-sanu…

Pandele: Mo-ro-sanu, se ocupa domnul Morosanu Marian de aceste monumente la modul… nu stiu, ca un ONG, ca orice.

Morosanu: Nu eu vreau sa ma ocup, primaria cu acele institutii speciale, departamentele din Primarie

Pandele: Mai, omule…

Gabriela Firea a avut o disputa, marti seara, cu un Marian Morosanu, care a scandat lozinci anti-PSD in timp ce ea acorda interviuri televiziunilor de stiri.

Vizibil enervata, ea a ridicat treptat tonul pana cand a inceput sa tipe de-a binelea catre protestatar.

„Cine v-a platit sa veniti aici? Vreti sa va spun? Ce credeti ca mi-e frica pentru ca tipa un om aici? E o persoana platita si stiu foarte bine de cine este platita, s-a aflat pe lista de la europarlamentare de la un partid”, a tipat primarul Capitalei catre cetateanul in cauza, dupa care a plecat val-vartej, fara a mai raspunde intrebarilor jurnalistilor.

Marian Tivilic Morosanu este cunoscut ca Marian Ceausescu si e unul dintre protestatarii care au fost seara de seara in Piata Victoriei, dar a organizat si diverse actiuni de protest la institutii ale statului, cum ar fi Curtea Constitutionala sau Avocatul Poporului.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: