Panica borfasilor se amplifica, Antena 3 a luat foc. DIICOT se misca in viteza, au fost audiati Laura Codruta Kovesi, Florian Coldea si seful SRI, Eduard Hellvig

news

Directorul SRI, Eduard Hellvig, Laura Codruta Kovesi, sef DNA si fostul prim adjunct al SRI, Florian Coldea, au fost audiati, in ultimele doua saptamani, in dosarul Black Cube, au declarat surse judiciare pentru Mediafax, audierile desfasurandu-se departe de presa si opinia publica.

Potrivit surselor citate, directorul Serviciului Roman de Informatii, Eduard Hellvig, a fost audiat, in calitate de martor, in data de 28 februarie, iar fostul adjunct al SRI, Florian Coldea a ajuns la sediul DIICOT in data de 8 martie. Numele celor doi au fost mentionate, in diferite declaratii date de martori in dosar.

Aceleasi surse au declarat ca Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, a fost audiata marti, 13 martie la sediul DIICOT.

Cei trei au fost invitati si audiati departe de ochii presei, astfel incat informatiile au intrat in posesia Mediafax abia dupa doua saptamani in cazul directorului SRI.

Pana la ora transmiterii stirii, niciuna dintre persoanele audiate nu a confirmat vizita la DIICOT. Mai mult, structura de Parchet care investigheaza cazul Black Cube a transmis, prin biroul de presa, ca nu comenteaza informatiile obtinute de Mediafax, dar nici nu a infirmat prezenta celor trei la audieri.

Agentia Mediafax a transmis adrese oficiale catre SRI si DIICOT, fara a primi deocamdata un raspuns.

Antena 3 l-a invitat, miercuri, pe Daniel Dragomir sa ofere detalii.

”Cred ca directorul SRI a fost audiat pentru a fi murdarit. Am spus inca din septembrie ca se incearca murdarirea si atragerea lui in tot acest dosar. Domnul Coldea a fost audiat, ca poate stie si el ceva in acest dosar Black Cube. Doamna Kovesi a fost audiata la solicitarea mea. Cred ca domnul Coldea si doamna Kovesi au fost cam ocupati cu declaratiile, iar declaratiile celor doi se bat cap in cap.

Solicit DIICOT sa trimita acest dosar in judecata, daca nu mai au si alti oameni de audiat, pentru ca in caz contrar tot acest dosar este doar o tentativa de murdarire a sefului SRI.

Contraditia intre cei doi se referea la domnul Pahontu. Se bat cap in cap declaratiile celor doi cu privire la rolul jucat de SPP in acest caz. DIICOT cauta un spectacol, se cauta sa se arunce praf in ochi cu acest dosar. Probabil ca vom afla cine face aceste jocuri si cine are interese”, a declarat Daniel Dragomir, la Antena 3.

 Dosarul Black Cube a fost deschis in anul 2016 si vizeaza incercari de intimidare la adresa procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. Doi cetateni israelieni, angajati ai societatii Black Cube si-au recunoscut faptele, fiind condamnati la inchisoare cu suspendare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: