Panica mare in PSD dupa demisia din guvern a lui Negrescu. Codrin Stefanescu este trimis sa faca ordine

politica

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, sustine ca Victor Negrescu s-ar fi razgandit si ca a renuntat la demisie. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a demisionat vineri, cu mai putin de doua luni inainte ca Romania sa preia presedintia Consiliului UE.

„L-am rugat pe domnul Negrescu sa revina asupra deciziei. Inteleg ca sunt momente de tensiune si foarte multa presiune pentru ca, in doua luni, vom prelua presedintia CE. I-am cerut, ca vechi prieten si membru de partid sa inteleaga ca trebuie sa depasim orgoliile personale si sa ne axam pe miza importanta in viitorul apropiat.

Imaginea si obiectivele Romaniei sunt mai presus de orice. Toti trebuie sa facem eforturi in acest sens. A spus ca a fost o decizie de moment pe fondul stresului. Va reveni asupra acesteia si ii va informa pe presedintele partidului si pe premier”, a declarat Codrin Stefanescu pentru DC News.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat insa ca nu se mai pune problema revenirii asupra demisiei. „Este un caz incheiat”, a spus ministrul la Digi24.

Negrescu si-a depus demisia vineri, dupa sedinta de Guvern, fiind nemultumit in privinta sustinerii pentru pregatirea preluarii de catre Romania a presedintiei Consiliului UE, transmit televiziunile de stiri.

In 23 august, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a prezidat sedinta Comitetului de Coordonare a Sistemului national de gestionare a Afacerilor Europene, subliniind ca „succesul presedintiei Romaniei la Consiliul UE poate fi asigurat doar prin colaborarea institutiilor nationale”. Negrescu a afirmat ca Romania este pregatita pentru preluarea functiei.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: