Papahagi si Avramescu resping invitatia de a se inscrie in AUR: „Cantati la alta masa, grup de latrai!”

politica

Adrian Papahagi si Catalin Avramescu resping invitatia lansata de presedintele Senatului AUR, Sorin Lavric, de a se inscrie in aceasta formatiue ne politica. „Voi, Mihai Neamtu, Mircea Platon, Adrian Papahagi, Catalin Avramescu, Teodor Baconschi, Radu Paraschivescu, puteti fi linga noi, pentru binele Romaniei? „, a lansat oferta Lavric, imediat dupa alegeri.

„L-am intalnit o singura data pe intelectualul din AUR, dl. Sorin Lavric: la o conferinta clujeana unde il insoteam pe vechiul meu prieten, Radu Preda. Dl. Lavric critica vehement si injust UE, eu am aparat-o. Nu mai comunicaseram pana atunci, n-am mai comunicat de atunci.

Aflu ieri ca dl. Lavric ma invita in AUR. Hahaha, cat de putin ma cunoaste! AUR e ultimul loc unde as putea fi gasit. Oricum, am incheiat-o de mult cu politica si mai accept sa-mi alatur numele doar unora de la care nu pot avea surprize neplacute (de pilda, Shakespeare). Parerea mea despre George Simion si AUR e execrabila. Sunt crestin si cred in transformarea apei in vin si a vinului in sange, nu a drojdiei in aur.

Ca sa inchei acest subiect, mai aflu ca USR (Uniunea Scriitorilor, nu cea a Salvatorilor) l-a exclus prompt pe dl. Lavric, descoperindu-i acum scrierile. Cat curaj, cata promptitudine, cata vigilenta!

Dl. Lavric, care a scris remarcabil despre Noica, a exprimat probabil si destule gogomanii, unele benigne, altele mai jenante. Nu pot sa nu remarc, totusi, ca Varujan Vosganian e in continuare in conducerea USR, desi a facut o politica abjecta si are condamnari penale.

Va fi multa confuzie in urmatorii ani. Ma bucur ca am ramas liber: asa nu trebuie sa ma inscriu in delirul colectiv al unora sau al altora”, a transmis Papahagi pe Facebook.

Un mesaj similar are si Catalin Avramescu.

„Aud ca unul dintre membrii gruparii AUR crede ca eu m-as putea alatura acestei bande. Rareori mi-a fost dat sa aud o gogomanie mai mare. Pur si simplu, individul nu stie ce vorbeste.

Scriu de mai bine de douazeci de ani impotriva national-ceausismului si a colectivismului de grota pe care il propaga acest grup de latrai, pentru care nu am decat un mesaj: cantati la alta masa!”, a subliniat Avramescu pe Facebook.

Imediat dupa alegeri, Sorin Lavric i-a invitat in AUR pe „intelectualii de dreapta”.

„Ii rog pe intelectualii de dreapta, adversari pina de curind in aceste alegeri, a caror deceptie dupa alegeri le-o inteleg, sa-si revina de pe urma socului si sa priveasca la viitor. Vreti o Dreapta unita care sa dreneze mlastina castei politice? Puteti sa iesiti din amaraciunea unei dezamagiri de moment spre a pune umarul la o renastere in spirit?

Voi, Mihai Neamtu, Mircea Platon, Adrian Papahagi, Catalin Avramescu, Teodor Baconschi, Radu Paraschivescu, puteti fi linga noi, pentru binele Romaniei? Voi, Pompiliu Diplan, Iulian Capsali, Razvan Codrescu, Razvan Bucuroiu si toti oamenii de dreapta, pe care va am la suflet fiindca sintem din aceeasi stirpe, puteti sa intrati intr-o miscare menita a schimba din temelii falanga politica?

Tu, Victor Roncea, poti sa te dezbari de obsesii pentru a intelege ca Dreapta nu se cladeste pe diatriba sterila impotriva lui Liiceanu, Patapievici si Boia? Vreti concordie intru Hristos sau vreti discordie intru nimicul urii? Ce vreti? Sa fierbem la infinit in otravuri meschine, sau sa ridicam conditia de roman crestin la un prag de mare elevatie?”, a afirmat Lavric intr-o scrisoare publica.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: