„Papusa lui Putin”, ingrozita ca a descoperit 284.000 de necrologuri de soldati rusi pe retelele sociale – VIDEO

externe

Skabeeva, papusa de fier a lui Putin, propaganda, 284 000 de necrologuri, soldati rusi, morti, Ucraina

Desi propaganda rusa sustine, de luni bune, ca „operatiunea militara speciala” decurge conform planului, in ultima vreme tot mai multe emisiuni difuzate de televiziunile rusesti, incep sa puna sub semnul intrebarii acest fapt. Aseara, jurnalista favorita a regimului de la Kremlin, Olga Skabeeva, a declarat, in cadrul emisiunii pe care o modereaza, ca a fost socata sa descopere existenta a sute de mii de necrologuri de soldati rusi pe retelele sociale.

„Aceste cifre ma sperie si ma socheaza”, a declarat ea, in fata invitatilor uimiti. „Sunt 284 000 de necrologuri numai in social media. Unii oameni au scris despre moartea rudelor, altii nu au scris. Noi am numarat 284 000 de oameni care au ales sa scrie.”

Pentru ca spusele ei sa nu fie interpretate drept defetism, Skabeeva a tinut sa adauge ca numarul soldatilor rusi ucisi in Ucraina s-ar putea sa nu fie totusi atat de mare si ca multi ar putea fi, pur si simplu, disparuti, iar rudele i-au crezut morti si au publicat necrologuri pentru ei.

Skabeeva, supranumita „papusa de fier a lui Putin”, este una dintre cele mai inversunate propagandiste ale regimului criminal de la Kremlin. Ea s-a facut remarcata pentru prima oara in 2012, odata cu reflectarea procesului Pussy Riot, a cresterii concomitente a mitingurilor antiguvernamentale si a anchetelor penale ulterioare asupra activitatilor sustinatorilor opozitiei ruse. Rapoartele ei critice ale opozitiei ruse au determinat-o pe criticul TV Irina Petrovskaia sa o descrie ca membra a „fortelor de operatiuni speciale” ale televiziunii de stat ruse, iar tonul ei ca fiind „cel al unui procuror stalinist”.

In 2018, Skabeeva a fost implicata intr-o incercare de a discredita ancheta britanica privind otravirea lui Serghei si a Iuliei Skripal. Programul ei de televiziune a spus ca otravirea lui Skripal ar fi fost de fapt „un complot britanic elaborat pentru defaimarea Rusiei”.

Potrivit unei investigatii a Fundatiei Anticoruptie (FBK), publicata la 29 iulie 2021, Skabeeva si sotul ei, Evghenii Popov, detin imobile in Moscova, cu o valoare totala de peste 300 de milioane de ruble (4 milioane de dolari). O alta investigatie, din 2020, a site-ului The Insider a constatat ca Skabeeva castiga oficial 12,8 milioane de ruble pe an, iar sotul ei 12,9 milioane de ruble.

Skabeeva a numit invazia rusa in Ucraina, declansata in februarie 2022, un efort „de a proteja oamenii din Donbas de un regim nazist ” si a spus ca este „fara exagerare, un punct crucial al istoriei”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: