externe

Parasutisti rusi au aterizat la Harkov, centrul orasului este distrus. Rusii bombardeaza in zona bisericilor – Video

Trupe aeropurtate ruse au debarcat la Harkov in cursul noptii de marti spre miercuri, a indicat armata ucraineana, facand cunoscut ca in orasul din estul Ucrainei luptele sunt in curs de desfasurare, noteaza AFP, citata de Agerpres.

UPDATE Cel putin 21 de persoane au fost ucise si alte 112 au fost ranite in bombardamente in orasul Harkov, din estul Ucrainei, in ultimele 24 de ore. Numarul a fost confirmat de guvernatorul orasului, Oleh Synyehubov, in ultimele minute. Decesele se refera la bombardamentele care au avut loc in Harkov in ultima zi, cand rachetele rusesti au lovit cladirea administratiei regionale si zone rezidentiale.  Luptele erau inca in desfasurare la ora 4 dimineata GMT.

„Trupele aeriene ruse au aterizat la Harkov (…) si au atacat un spital” local, a declarat armata ucraineana intr-un comunicat pe reteaua Telegram.

„Lupte sunt in curs intre invadatori si ucraineni”, potrivit comunicatului.

Acest anunt a fost facut in ziua a saptea a ofensivei ruse din Ucraina, lansata la 24 februarie si care s-a intensificat marti.

Harkov, un oras cu 1,4 milioane de locuitori in apropiere de frontiera cu Rusia, a fost vizat marti de mai multe bombardamente care au facut cel putin zece morti si peste 20 de raniti, potrivit autoritatilor locale.

La Mariupol, un port de la Marea Azov, peste o suta de oameni au fost raniti marti in tiruri ale fortelor ruse, potrivit primarului orasului, Vadim Boicenko, citat de presa ucraineana.

La Herson, ale carui intrari erau deja controlate de fortele ruse, acestea din urma au preluat in cursul noptii controlul asupra garii si portului, potrivit primarului orasului, Igor Kolihaiev, citat de media locale.

La Borodianka, la 50 de kilometri de Kiev, lovituri aeriene ruse au distrus marti doua cladiri rezidentiale, potrivit prim-adjunctului ministrului de externe ucrainean, Emine Djeppar, care a distribuit un videoclip cu cladirile gri partial in ruine, cu apartamente in flacari.

Ministerul ucrainean al Apararii a mai indicat in cursul noptii ca se teme de un atac din Belarus.

„Trupele belaruse au fost puse in stare de alerta si se afla in zonele de concentrare cele mai apropiate de frontiera cu Ucraina”, a afirmat ministerul intr-un comunicat pe Facebook.

In cursul zilei de marti, serviciile ucrainene de informatii au constatat o „activitate importanta” a avioanelor in zona de frontiera, iar acolo au fost observate convoaie de vehicule care transportau alimente si munitii, potrivit comunicatului.

Avand in vedere aceste miscari, Belarusul „probabil ar putea sprijini in viitor invadatorii rusi in razboiul ruso-ucrainean”, a avertizat ministerul.

„Atacuri cu rachete impotriva tintelor militare si civile” din Ucraina au fost lansate „sistematic” de pe teritoriul belarus de la inceputul invaziei ruse din 24 februarie, a adaugat el.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

14 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

14 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

14 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

5 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

14 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

14 ore ago