Parinti in lacrimi. Primele imagini cu rusii trimisi la razboi in urma „mobilizarii” anuntate de Vladimir Putin – Video

externe

Pe retelele de socializare au inceput sa apara imagini din Rusia cu primii barbati care au fost incorporati pentru a merge la razboi in urma mobilizarii partiale decretate de Vladimir Putin.

Momente cu recruti care sunt imbarcati in autobuze, in timp ce parintii si sotiile lor plang si ii imbratiseaza, au fost filmate intr-un mic orasel din Iakutk.

Alte imagini dintr-un alt orasel:

Citeste si: „Trimiteti-l pe Putin in transee!”. Protest in centrul Moscovei, au intervenit fortele de represiune – Video

In total, 1.332 de persoane au fost arestate in Rusia, la manifestatii improvizate impotriva mobilizarii partiale in Razboiul rus din Ucraina, anuntata miercuri de catre presedintele rus Vladimir Putin, potrivit ONG-ului OVD-Info.

Potrivit OVD-Info, o organizatie specializata in numararea arestarilor, mobilizari au avut loc miercuri in 38 de orase din Rusia. Acestea sunt cele mai importante proteste din Rusia de la cele care au avut loc dupa anuntarea invaziei Ucrainei de catre Putin, in la sfarsitul lui februarie.

Jurnalisti AFP au vazut, la Moscova, cel putin 50 de arestari pe una dintre principalele artere ale capitalei ruse.

La Sankt Petersburg, al doilea cel mai important rus, un autobuz plin cu persoane arestate a fost luat de politie din centrul orasului.

Manifestantii au scandat ”Nu razboiului!” si ”Fara mobilizare!”.

”Tuturor le este frica. Eu sunt pentru pace si nu vreau sa trag. Dar este foarte periculos sa iesim acum. Altfel ar fi fost foarte multi oameni”, a declarat la Sankt Petersburg un manifestant, Vasili Fedorov, un student care afisa o emblema pacifista pe piept.

Un protestatar a fost dus in arest la Novosibirsk dupa ce a strigat la un miting catre ofiterii FSB: „Nu am de gand sa mor pentru Putin, sau pentru voi!”, scrie Daily Mail.

El le-a spus fortelor de ordine inarmate: „Stiti prea bine ca totul este f…t”. Barbatul a fost aplaudat zgomotos de alti protestatari la mitingul impotriva razboiului din capitala neoficiala a Siberiei.

Vocea unui protestatar se aude spunand „Ce faci?” in timp ce este retinut, in timp ce un altul intreaba: „Sunteti animale?”.

Ministerul rus de Interne a anuntat miercuri seara, citat de agentia rusa de presa Interfax, ca a reprimat ”tentative de organizare a unor adunari neautorizate”.

”Toate au fost oprite, iar persoanele care au comis aceste incalcari au fost arestate si luate in unitati de politie teritoriale la ancheta si proceduri judiciare”, a anuntat ministerul.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: