Parlamentarii PSD refuza abrogarea recursului compensatoriu. USR: „Oare cati criminali, violatori si traficanti de minori trebuie sa mai iasa din puscarii?”

politica

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a amanat, miercuri, pentru a doua oara, la solicitarea PSD, dezbaterea privind Legea recursului compensatoriu. 12 voturi au fost pentru amanare, iar 9 impotriva. Membrii comisiei au votat amanarea oricarei discutii pe aceasta lege pana in sesiunea parlamentara din toamna.

Deputatii din Comisia Juridica au amanat, miercuri, dezbaterea Legii privind recursul compensatoriu, la solicitarea PSD.

„Am incercat sa gasim si o solutie de mijloc si am propus astazi in cadrul Comisiei juridice acel amendament, preluat dintr-un proiect de lege aflat la sertar din 6 aprilie, prin care solicitam ca cei care comit infractiuni violente, cei care exploateaza minori sa nu mai beneficieze de prevederile legii recursului compensatoriu”, a declarat Florin Roman, deputat PNL.

„Sesiunea extraordinara a fost solicitata tocmai pentru abrogarea legii recursului compensatoriu. In momentul de fata, cand vorbim, in Romania sunt eliberati infractori, poate infractori periculosi condamnati pentru crima, sau pentru viol sau pentru alte infractiuni periculoase. Urgenta era evidenta pentru toata lumea. PSD se ascunde sub tot felul de pretexte procedurale care n-au nicio legatura cu realitatea. Regulamentul permitea discutarea acestuia proiect. PSD nu mai are juristi care se pricep, ori e la fel de grav ca incalca cu buna stiinta legea si Constitutia”, a completat Stelian Ion, deputat USR.

Aproape 20.000 de detinuti au fost eliberati in perioada 2017-2019 in baza recursului compensatoriu, potrivit unor date transmise de ANP catre Ministerul Justitiei. Dintre acestia, 191 erau condamnati de trafic de minori, 566 pentru viol si 73 detinuti erau condamnati pentru omor calificat.

Legea recursului compensatoriu a intrat in vigoare la 19 octombrie 2017 si, potrivit acesteia, detinutii care au stat in conditii improprii beneficiaza de sase zile libere la fiecare 30 de zile executate. In prima zi in care Legea recursului compensatoriu a intrat in vigoare, au fost eliberati 529 de detinuti.

„Doamna Dancila si PSD au hotarat astazi ca abrogarea recursului compensatoriu nu este o urgenta. Si au amanat votul in Parlament.

Aproape 20.000 de detinuti au fost eliberati in perioada 2017-2019 in baza recursului compensatoriu, dintre care 840 de detinuti erau condamnati pentru omor, 191 pentru trafic de minori si 566 pentru viol. Oare cati criminali, violatori si traficanti de minori trebuie sa mai iasa din puscarii pana cand PSD si aliatii lor sa ajunga la concluzia ca recursul compensatoriu a fost o idee proasta, care trebuie reparata urgent, inainte ca alte drame sa mai aiba loc? Ganditi-va ca in spatele tuturor acelor cifre, 840, 191, 555, se afla cate o drama, drama a unei femei, a unui copil, a unei familii.

Ii solicit presedintelui Iohannis sa ii ceara astazi demisia doamnei Dancila si sa isi ia un angajament public ca nu mai da nicio sansa PSD inainte de alegeri, anticipate sau la termen. Fiecare zi pe care PSD o petrece la guvernare este o zi pierduta pentru Romania”, a declarat presedintele USR, Dan Barna.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: