Parlamentarii pun la cale noua ticalosie. Mesaj PUTERNIC din partea presedintelui Iohannis

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi, in deschiderea conferintei „2035 – Prima generatie fara tutun a Romaniei”, ca autoritatile au o responsabilitate fata de tinerii si copiii Romaniei si sunt datoare sa ofere sprijin adultilor „de maine” pentru a cunoaste importanta preventiei. Mesajul presedintelui vine in contextul in care parlamentarii urmeaza sa voteze modificari la Legea Antifumat astfel incat aceasta va deveni lipsita de sens.

Legea Antifumat a fost modificata deja de senatori, astfel incat sa fie permis fumatul in spatiile inchise. Senatorii au redefinit spatiul public inchis. Deputatii vor vota si ei in curand aceste modificari, astfel incat sunt sanse ca prevederile legii sa fie anulate.

Citeste si: Legea Antifumat a fost MACELARITA. Senatul a hotarat ca se poate fuma si in spatiile INCHISE

„Cu totii ne dorim sanatate pentru copiii nostri, iar acest lucru poate fi realizat doar prin dezbatere si implicare la toate nivelurile. Dupa cum stiti, preventia si educatia pentru sanatate fac parte din preocuparile mele, ca presedinte, pe termen lung. Cred ca preventia trebuie sa reprezinte o prioritate in cadrul politicilor de sanatate in Romania”, a declarat Iohannis.

Presedintele a afirmat ca bolile cele mai frecvente, care pun in pericol sanatatea, in prezent, „sunt de fapt prevenibile”.

„Cancerele si bolile cardiovasculare sunt asociate stilului de viata, iar fumatul este unul dintre factorii de risc pentru sanatate in acest sens. De fapt, prin preventie putem sa salvam vieti”, a adaugat Iohannis.

El a vorbit, astfel, despre importanta actiunilor de preventie.

„Aici intervine rolul dumneavoastra, al educatiei in ceea ce priveste preventia, al formarii unor noi tipare de comportament in raport cu propria sanatate. Punand astazi accent pe educatia in scopul preventiei, care include constientizarea riscurilor pe care le presupune fumatul, dam generatiilor urmatoare sansa sa traiasca o viata mai sanatoasa si sa-si aleaga in cunostinta de cauza stilul de viata”, a aratat Klaus Iohannis.

Seful statului a subliniat faptul ca autoritatile au o responsabilitate in acest domeniu.

„Avem o responsabilitate fata de tinerii si copiii Romaniei. Ii putem sprijini pe adultii de maine sa cunoasca importanta preventiei si a unui stil de viata sanatos. Propun sa abordati acest subiect cu responsabilitate si discernamant, pentru a oferi generatiilor viitoare sansa unei alegeri informate”, a incheiat presedintele.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: