Parlamentarii rusi vor fi nevoiti sa renunte la masinile straine si sa circule cu Moskvici, Lada sau Volga

externe

Parlamentarii rusi vor fi nevoiti sa renunte la masinile straine si sa circule cu Moskvici, Lada sau Volga

Presedintele Camerei Inferioare a Parlamentului Rusiei a declarat ca parlamentarii vor renunta la masinile fabricate in strainatate pentru marcile autohtone, a informat vineri Interfax citata de The Moscow Times.

„Am discutat cu liderii grupurilor din Duma de Stat problema utilizarii de catre deputati a masinilor asamblate pe plan intern. Toata lumea sustine aceasta decizie. Am convenit ca deputatii vor folosi masini Moskvici, Lada, Aurus”, a declarat purtatorul de cuvant al Dumei de Stat, Viacheslav Volodin, citat de Interfax.

El a adaugat ca parlamentarii vor incepe, in septembrie, sa treaca la conducerea cu vehicule de fabricatie autohtona, cum ar fi Moskvici, Lada si Volga.

Industria producatoare de masini din Rusia a fost unul dintre sectoarele cele mai afectate de sanctiuni si de exodul in masa al companiilor straine din tara.

Pe fondul plecarii din tara a producatorilor auto straini, inclusiv Renault, Toyota si Volkswagen, Moscova a incercat sa sustina productia autohtona de automobile.

Volodin a spus ca in curand va incepe productia unui nou model de Volga, o masina populara in randul nomenclaturii sovietice din U.R.S.S.

Anuntul presedintelui Dumei de Stat vine la doar o zi dupa ce presedintele Vladimir Putin a cerut oficialilor sa nu mai cumpere masini de fabricatie straina si sa foloseasca vehicule fabricate in Rusia.

„Ministerele, departamentele si agentiile [guvernamentale] au cerut sa continue achizitionarea de masini fabricate in strainatate. Nici nu se pune problema”, a spus el, mentionand ca oficialii ar putea fi nevoiti sa se obisnuiasca cu vehiculele „mai modeste”.

Achizitiile guvernamentale de masini straine din Rusia s-au dublat cu peste doua ori in primele sase luni ale anului 2023, a informat vineri agentia de presa TASS.

In 2018, Putin a schimbat vehiculul prezidential, un Mercedes, cu o limuzina Aurus de fabricatie rusa.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: